Cybook Gen3 - displej zobrazuje horizontální pruhy

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Prochy

Cybook Gen3 - displej zobrazuje horizontální pruhy

#1 Příspěvek od Prochy »

Dobré odpoledne,

vlastním čtečku Cybook Gen3 - Gold Edition. Zapomněl sem ji vypnout a nejspíš se vybila baterie. Text tam byl stále zobrazený, ale při kliku blikal indikátor vybití. Po nabití displej není schopen se aktualizovat a pouze zobrazuje horizontální černé pruhy + dole je zobrazen ještě text z té posledně čtené knihy. Zkoušel sem reset ale vůbec to nepomohlo, vyndání baterie také bez úspěchu. Tak by mě zajímalo, jestli se s tím dá něco udělat? Vůbec mě nenapadá, co by mohlo pomoci. Snad sem se vyjádřil srozumitelně. Na internetu sem se dočetl, že by mohl být problém v radiči displeje.

Čtečka je poměrně stará, takže reklamace padá, ale sem s ní spokojenej a nová se mi nechce kupovat.

Za každou pomoc budu vděčný.

Děkuji za rady
Kremik

#2 Příspěvek od Kremik »

Zkusil bych vytáhnout baterii a propojit napájecí přívody čtečky odporem kolem 100 ohmů. Chvíli tak ponechat, odpor odstarnit, a baterii opšt vložit. Nebo nechat bez baterie delší čas. Zdá se, že reset neprobíhá správně, je-li vůbec funkční.
Prochy

#3 Příspěvek od Prochy »

Bohužel se obávám, že toto řešení asi nepomůže, ale vyzkouším. Čtečka sama o sobě funguje, vím po slepu, jak ji zapnout, jak ji vypnout a funguje, i počítač ji identifikuje jako Cybook Gen3 a objeví se jako vyjmutelné zařízení se všemi soubory. Proto se obávám, že by mohl být problém opravdu v tom řadiči displeje.
Artaban001

#4 Příspěvek od Artaban001 »

No jestli to má ten displej, co jeden typ mobilu Motorola (e-ink), tak ten displej se choval podobně, jako ty elektromagnetický tabule v autobusech. Elektriku potřeboval jen na změnu stavu a vždy před zobrazením něčeho jinýho na chvíli zčernal, aby měly všechny buňky výchozí stav. A pokud to umí zobrazovat obrázky, tak bych zkusil nahrát jeden, co udělá černou plochu a druhej bílou. A pak je několikrát střídavě zobrazit, aby se rozhejbaly ty pigmenty..
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Jemu to ale nefunguje vobec - ostal tam posledny stav a nejake pruhy k tomu.
Prochy

#6 Příspěvek od Prochy »

Jemu to ale nefunguje vobec - ostal tam posledny stav a nejake pruhy k tomu.
Přesně tak.

Vím, že displej potřebuje pouze energii při změně údajů na displeji, proto se mi zdálo divné, že se ta baterie vybila. Také by mě zajímalo, jestli to poškození nějak souvisí s tím vybití baterie, nebo se jedná pouze o čistou náhodu, což se mi taky nechce moc věřit.

Pro případ přidávám obrázek. Obrázek
MrMagor

#7 Příspěvek od MrMagor »

Podle obrázku to vypadá spíše na mechanické poškození - hlavně podle toho oblouku, už jsem viděl spoustu poškozených LCD a vypadalo to podobně. S baterií to souviset může - pokud je baterie vadná tak se mohla nafouknout a způsobit zlomení displaye, už jsem se s tím setkal u tabletu.
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

To vyzera ako celkom dobra teoria. Takze rozobrat a skontrolovat bateriu.
Michal22

#9 Příspěvek od Michal22 »

Připojuji s k mechanickému poškození- ten zmíněný oblouk nemůže být vygenerovaný maticovým zapojením displaye.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Prochy

#10 Příspěvek od Prochy »

Děkuji za odpovědi. Baterie se mi zdá v pořádku (není nijak nafouklá). Ale asi máte pravdu, že to vypadá na chybný displej. Asi to nebudu řešit, jelikož jsem čtečku kupoval od kamaráda za 300 Kč, jelikož neměl čas na čtení, tak se ji zbavil. Holt asi budu zase častěji navštěvovat knihovnu. :-)
Odpovědět

Zpět na „Poradna“