WIN XP problém s modermími USB úložišti

Software potřebné k práci s elektronikou

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
pocitujlasku

#16 Příspěvek od pocitujlasku »

http://support.microsoft.com/kb/946629/cs

rnbw: takyto: Oprava hotfix pro systém Windows XP, která poskytuje podporu pro karty SDHC s kapacitou vyšší než 4 GB
http://support.microsoft.com/kb/934428/cs
vyzaduje SP2, takze by to mohlo riesit aj autorov problem.
No vidis, a tak si sa bal
ohryzek36

#17 Příspěvek od ohryzek36 »

Měl jsem podobný problém - některé novější věci se mi nechtěly prakticky vůbec připojit k PC, občas to ale fungovalo - problém byl ve staré základní desce - byla to poslední verze od výrobce s USB 1.1 - PC je ze sběrného dvora :) .Teď ale s řadičem na USB 2.0 (a WIN XP SP3) fungují i 32GB SD karty.
rnbw

#18 Příspěvek od rnbw »

Tiez tu mam USB 1.1 a funguje tam vsetko. Akurat pomaly. A nemam tam Windows.
Brozicek

#19 Příspěvek od Brozicek »

keemo píše:nemusi nutne... pokial spravi dve rozdielne instalacie s tym ze druhy disk bude odpojeny a zapoji ho az po skonceni tak moze mat pripojene potom oba a vyberie si v boot menu odkial spustit system :) moze kopirovat rovno mezi hadrami :)

Přidám svoji zkušenost s instalaci dvou systému XP a W8 na jednom PC a dvou HD. Každý systém byl na jednom HD. Po samostatné instalaci obou systémů, když jsem pak nechal zapojené oba HD, tak mi W8 spolehlivě zlikvidovaly XP na druhém HD.
Musel jsem to řešit přepínačem napájení mezi oběma disky, abych nemusel otvírat skříň a přehazovat napájecí konektory. Z 99% používám W8, a když chci přejít na XP, ve vypnutém stavu přepnu napájení a změním bootovací disk v SETUP nebo přes F12. Data sdílím pro oba systémy přes zálohovací externí USB HD.
keemo

#20 Příspěvek od keemo »

S w8 nemam skusenost... :/
EKKAR

#21 Příspěvek od EKKAR »

Brozicek píše:
keemo píše:nemusi nutne... pokial spravi dve rozdielne instalacie s tym ze druhy disk bude odpojeny a zapoji ho az po skonceni tak moze mat pripojene potom oba a vyberie si v boot menu odkial spustit system :) moze kopirovat rovno mezi hadrami :)

Přidám svoji zkušenost s instalaci dvou systému XP a W8 na jednom PC a dvou HD. Každý systém byl na jednom HD. Po samostatné instalaci obou systémů, když jsem pak nechal zapojené oba HD, tak mi W8 spolehlivě zlikvidovaly XP na druhém HD.
Musel jsem to řešit přepínačem napájení mezi oběma disky, abych nemusel otvírat skříň a přehazovat napájecí konektory. Z 99% používám W8, a když chci přejít na XP, ve vypnutém stavu přepnu napájení a změním bootovací disk v SETUP nebo přes F12. Data sdílím pro oba systémy přes zálohovací externí USB HD.
Mám tu samou zkušenost, akorát s W7 vs. XP - proto jsem nic nepsal o současným provozu dvou bootable HDD. Musí se přepnout hardwarově pomocí přepínače v napájení a pokud možno obojího - jak +5V, tak +12V, aby ani jedna část elektroniky HDD neměla napájení v době, kdy není žádoucí aby "o disku s jiným systémem zbytek počítače věděl".

Je přitom zajímavý, že podobný konflikty třeba mezi XP a Ubuntu nenastávají - oba dva můžou poměrně solidně koexistovat na dvou různejch particích jednoho disku a k přepnutí se využije jen volba bootovací partice v SETUPu...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
rnbw

#22 Příspěvek od rnbw »

To preto, ze Windows do linuxovej particie nevidi, tak nema co pokazit. A Linux zase nezije vlastnym zivotom, aby samovolne nicil ostatne nainstalovane OS.
PotPalo

#23 Příspěvek od PotPalo »

No neviem, ale co tak skusit ako boot manager XOSL? Vie skryvanie particii, cize pre jeden windows bude particia toho druheho neviditelna (ked sa to tam nastavi). Tam hadam nepolezie, ked ju nevidi.
serviceman

#24 Příspěvek od serviceman »

XP a Win 7 mohou spolehlivě koexistovat na jednom HD a dvou partišnách s windowsovským bootmanagerem - sám jsem to provozoval. Pokud ne, chyba je jinde. Přepínat napájení HD je blbost.
pocitujlasku

#25 Příspěvek od pocitujlasku »

Serviceman jeden disk nie je problem. Tu riesia 2 samostatne disky na kazdom samostatny system a sedmicky prepisuju boot druheho win. Pricom by sa mal kazdy hrat na svojom piesocku.
No vidis, a tak si sa bal
keemo

#26 Příspěvek od keemo »

Preto pisem mat fyzicky odpojeny druhy hadr pocas inštalácie...
p32

#27 Příspěvek od p32 »

Ano, při instalaci OS (jakéhokoliv) má být připojen pouze disk na který se to strká ! Po instalaci se dá už připojit cokoliv, protože až potom ten další disk (disky) funguje jako datový. Při tomto postupu nikdy nedojde k poškození druhého OS na tom jiném disku.
Přepínání volby disku pomocí napětí je naprosto normální - u šuplíků se to ani jinak nedělá, ale taky lze v případě šuplíků tyto přehodit a tím určit primární OS a druhý disk jako datový. Vše samozřejmě při vypnutém PC.
serviceman

#28 Příspěvek od serviceman »

p32 píše:Přepínání volby disku pomocí napětí je naprosto normální

To téma je sice o něčem jiném, ale když už jsme u toho, nestačí v běžném provozu jenom měnit v BIOSu bootovací disk?
Brozicek

#29 Příspěvek od Brozicek »

Omlouvám se, že jsem svým příspěvkem vložil do tohoto tématu jiný problém.Jen doplním. Dvakrát jsem bootoval W8, když byl disk s nově nainstalovanými XP jako datový, a vždy si W8 na ten datový disk s XP zapsaly něco, co likvidovalo ty XP. Potřetí jsem už neriskoval a vyrobil ten přepínač napájení mezi disky s W8 a XP. Myslím, že to bylo jednou i obráceně. Když jsem bootoval disk s XP a disk s W8 byl jako datový, došlo také k nějakému poškození W8. Po následném spuštění W8 proběhla však automaticky nějaká regenerace systému a W8 se samy opravily (věřím že dobře, už 8 měsíců běží OK). Systém XP jsem musel vždy nově instalovat, když byl ze strany W8 poškozen. Přepínač jsem vyrobil z redukce Molex - Sata konektory a je na předním panelu PC pod krycí mřížkou. Ovládá se šroubováčkem přes dírku na spodní hraně mřížky, takže jej nelze omylem přepnou za chodu PC. Viz foto.
Přílohy
Přepínač 2.JPG
(134.43 KiB) Staženo 76 x
Přepínač 1.JPG
(54.58 KiB) Staženo 63 x
Odpovědět

Zpět na „Software“