SE W100i Spiro-klávesnica

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
KUBO

SE W100i Spiro-klávesnica

#1 Příspěvek od KUBO »

Zdravím. Nemáte niekto schému a rozloženie súčiastok na telefon SonyEricsson W100i Spiro? Jedná sa mi len o schému klávesnice pod displayom. Vplyvom korozie tam chýbajú 2 súčiastky (označené červenou na obrázku) a nefunguje mi tým pádom prijatie a volanie. Schémy čo som stiahol tak neobsahujú túto klávesnicu. Ani na elektrotanyi a ani nikde inde nieje komplet schéma.
Přílohy
W100i.JPG
(20.12 KiB) Staženo 120 x
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

Kubo- zkust napřed ty dvě nefunkční tlačítka změřit proti zemi, zda nemají svod (v řádech MΩ). Pokud ne, očisti plošky, pocínuj a propoj drátkem (nebo z nějakého telefonu vytáhni SMD tlumivky). Pokud to byly původně tlumivky, tak by ti měly klávesy začít fungovat, pokud tam byly varistory nebo kondenzátory, tak ti asi nebudou fungovat žádné klávesy. Ale nic tím neriskuješ, procesor zkratem na vstupu nezničíš.
Jinak ale jsem u tohoto modelu zažil to, že pokud nešlo zelené a červené tlačítko, bylo to flexem.

Kdyby se mi nějaký dostal do rukou, zkusím ti zapojení UI modulu obkreslit. Na netu to asi neseženeš.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
KUBO

#3 Příspěvek od KUBO »

Ďakujem Michal22, vyskúšam. Flexom to nieje, ten je nový. Tie súčiastky odhnili.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
KUBO

#4 Příspěvek od KUBO »

Tak som to prepojil kúskami drôtov a funguje. Ďakujem.
Pozdravuje Vás Martin
Michal22

#5 Příspěvek od Michal22 »

Kubo, rádo se stalo.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“