tatramacek píše: ...vůbec bych se nebál Fabie 1.4 16V 55 kW...
Ta snad má větší výkon, nebo ne.....?
Kamarád ji měl, po třiceti tisících ji zadřel. Škodoffka mu nas.ala, s prominutím. Že prý nedostatečně často kontroloval olej.
Moderátor: Moderátoři
Fautzi píše:na palivu nezáleží, ale na spotřebě už samozřejmě ano,
Jimmi2 píše:tatramacek píše: ...vůbec bych se nebál Fabie 1.4 16V 55 kW...
Ta snad má větší výkon, nebo ne.....?
Kamarád ji měl, po třiceti tisících ji zadřel. Škodoffka mu nas.ala, s prominutím. Že prý nedostatečně často kontroloval olej.
"Folksvágňácká jednačtyři OHC" má ve škodovkách 4 verze: osmiventilový 55/59kW, který se montovaly do jedničkový fábule, dál šestnáctiventilovou 2xOHC "stokoňku" 74kW, která byla taky jen do první generace fábulije, ale trpí často na zapečený stírací jkroužky a tudíž žere volej - a pak nejmodernější 16V 63kW, kterej je vlatně "redukovaná stokoňka" - má stejnej polomotor jako 74kW, ale hlavu s menším průřezem kanálů, sacím potrubím o menším průměru a s menšíma ventilama. Ta už olej nežere. Bohužel, všecky 16V motory bez úprav rozvodu trpějí na "slabej spodek" - netáhnou z malejch otáček, ale musejí se motat - mám tu 63kW už 3 roky a dost smíšený pocity, odspodu ten motor skutečně jako by nebyl, auto je líný a aby se člověk rychle odlepil z křižovatky, musí "zatopit" aspoň na 2200-2500rpm. Ale jak otáčkoměr přeleze 3000rpm, auto jako by se nadechlo, chytne druhej dech a vystřelí jak čert z tunelu...tatramacek píše:Vlastne nyni uz 63kW. ... Oproti tem dnesnim preplnovanym kur.... je tento motor spolehlivy
To bych spíše přisoudil ekoteroristům. Jsem tak dost hodně Fiaťák (i když jezdím volkswagínou - jo až tak mě sere) co jsem měl možnost porovnat Punto Mk1 motor 1,2 44kW euroII s Grande Puntem (totožný motor jen je na něm víc navěšených drátů) 1,2 47kW euroV a to je rozdíl nebe a dudy. Ten druhý i když má větší výkon je prostě udušený. Ho slyšíš vedle toho druhého starého a máš chuť všechny ty lambdy a krávoviny vyházet.EKKAR píše:... odspodu ten motor skutečně jako by nebyl, auto je líný a aby se člověk rychle odlepil z křižovatky, musí "zatopit" aspoň na 2200-2500rpm. Ale jak otáčkoměr přeleze 3000rpm, auto jako by se nadechlo, chytne druhej dech a vystřelí jak čert z tunelu...
tatramacek píše:Verze 1.4 55kW motor Volswagen je osmiventil ? Ja mam za to ze 16V motor. Ma dve vackove hridele
rnbw píše:Duvsan píše:zachovaná Felícia
Myslis taku, co nema este pod zadnym oknom dieru az dovnutra?
rnbw píše:Nechapem potom, preco ma vacsina Felicii zadne dvere uplne hnile.