Digital box

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Houm
Kontaktovat uživatele:

Digital box

#1 Příspěvek od Houm »

Prosim Vas skuste mi poradit, kde by som mohol zonat cip (alebo aspon info o cipe) do TV (Sony), ktory v servise nazvali ,, digital box pre KV-29FQ75 K". Viem, ze to nie je nazov toho procesora, (mozno je to cela doska ?) ktory potrebujem, ale dufam ze tu sa urcite najde niekto kto vie o co sa jedna. Bez konkretnejsieho nazvu, ktory mi v servise nechcu povedat som na nete nic nenesiel. :( V servise chcu odo mna 20 000 sk + 5000 sk za vymenu , a ja som si nie celkom isty ci ta suciastka naozaj tolko stoji. Pri tej cene mam dilema ci sa to vobec oplati, aj ked je to super telka. D
jano2

#2 Příspěvek od jano2 »

Skuste mi napisat na ICQ ,alebo meil.
Houm
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Houm »

Dakujem jano2 za snahu pomoct, aj ked moc nepomohlo.
Poprosim este raz, ci sa tu naozaj nenajde niekto co by vedel pomoct.
Houm
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Houm »

Model je KV-29FQ75 K, a zavada je vadny ,,digital box".
Hlavne by som potreboval pomoct zistit kde, a za co, sa da zohnat ten ,,digital box"? (V servise sa cca pol roka pokusali zohnat starsi pouzity za cca 5000,-, ale to, ze to mal byt starsi pouzity som sa dozvedel az po tom pol roku. Bohuzial neuspesne.)
Houm
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Houm »

kondik píše:Su tu majstri co robia aj Sony, tie ja robim zriedkavo a bez typu TV a zavady sa da tazko radit.

No su, ale su asi partizani. Tak pekne dakujem ,,dobrym" ludom, co pomozu, ked mozu.
Houm
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Houm »

Zavada sa prejavuje tak, ze po zapnuti nenabehne obraz TV signalu, ale zacne na obrazovke nieco vypisovat, a dokonca sa to meni. Bohuzial je to necitatelne, lebo obraz je zuzeny a beha zhora nadol. Prva tabulka s textom je ruzova, a druha asi seda a zeleny text. Ale su to uz skor pasiky, ako behajuci text. Pofotil som vnutro v nadeji, ze by to mohlo pomoct, ak sa najde niekto co by chcel pomoct. Inac s digital boxom mi to bolo v servise vysvetlene tak, ze je to bezna suciastka (ako modul) ktoru pouzivaju presne taku istu aj ine znacky. Lebo chceli objednat digital box Toshiba, ale ten bol nakoniec vraj este drahsi. Moj hlavny problem je asi v tom, ze tomu servisu neverim, a o inom zatial neviem. Ze chcu za robotu 5000,- je v pohode, ale ze by jeden cip stal 20000,. sa mi proste nezda. (asi dual core 8000 :D )Preto som sa skusil spitat ludi co s tym (ako citam) robia. Ale s odstupom casu uz tomu moc neverim. :(
Návštěvník

#9 Příspěvek od Návštěvník »

Houm... nič v zlom, ale...

po prvé, pokiaľ problematike TV, a obzvlášť 100Hz technológii rozkladu obrazu vôbec nerozumieš, tak nepíš na všetky možné fóra dotazy tohto typu, pretože ani sám nevieš, čo vlastne chceš, tak ako to potom majú vedieť iní...

za druhé, tvoj model TV stál nový slušné peniaze, tak sa zas nepretvaruj, že je to pre teba nejaká strašná suma... takýto TV si nekupuje človek, ktorý hľadí na každú korunu a žije zo sociálky...

po tretie, na 99% v spomenutom servise mysleli M1 board, ktorý sa občas veru poškodí, a tá cena je adekvátna cenám dielov zo Sony. Jednoducho si uvedom, že si si kúpil značkový špičkový tv Sony, tak nečakaj, že cena dielov bude na úrovni dielov výrobcov neznačkového šrotu. Sám vieš, že obraz aj zvuk tohto modelu a v neposlednom rade aj dizajn je fakt niekde inde ako bežné lacné TV.

A čo sa týka udanej ceny, je na Tebe, rozhodnúť sa, či to chceš opraviť, alebo si kúpiš nový možno lacnejší TV, ale určite horší ako tento, a potom si povieš, aký bol ten Sony super...

A pokiaľ si toto nepochopil, si asi nejaký dement... :(

PetoK
mi-ro

#11 Příspěvek od mi-ro »

Já vám nepomůžu a ani v tomto případě neumím ale zajímalo by mě kolik že taková nová telka může stát? s ohledem na cenu opravy.
..to bude jen ňákej odpůrek
rnbw

#12 Příspěvek od rnbw »

kozoka

sony

#13 Příspěvek od kozoka »

Vy jste blázní, tento model se prodáva před 6 lety asi za 60000kč, tehdy to byla špička, koupil si to člověk který oprvdu na to měl. Náhradní dili pro autorizovaná servisní střediska Sony se obj. ze skladu v Belgii, co se týká té digitální desky, díval sem se do assistu a na skladě není, ty IC se pohybují kolem 6000, jsou lidé kteří by tuhle desku dokázali opravit :)

Cose týká brazovek Sony,v minulosti byli vadné série, to se nakoec podchytilo, ale v mnoha věcech jsou trinitron bezkonkurenční.
Je pravda že pokud byla Sony obrazovka vadná, stálo to zato.
Je to taky ovlivněno složitou koncepcí elektrostatická konvergence apod.
Ale tvrdit že všechny stojí za..... poněkud odvážné
Co se vyrábělo v Hranicích LG-Philips, z té kvality se mi chtělo zvracet

Ohled do budoucnosti
Sony definitivně minulý rok skončilo z výrobou klasických CRT TV, v roce 2006 se poslední 100hz modely KV-29CS60K prodávali za 11000 ještě dnes v některých obchodech dají sehnat, a jeden manik ji prodával na inzerátu i z roční zárukou za 5000.

Prostě plasma-LCD tudy cesta vede. I když se u nás zatím nevysíla v HD rozlišení a životnost těchto TV je tak na dva až tři roky.
Ostatní výrobci končí taky z CRT technologii, Panasonic, Samsing, LG, JVC...
Obzvlášt Panasonic doprodá poslední modely v tomto roce TX-29PS12P, TX-32PS12P kterých opravdu litujou že pustili vubec na trh, no jo chtěli ušetřit, použili daweoo šasí a prodělali na servisu.

Závěr- Tim chci říct jestli se ti chce vrážet 25000 do drahé TV kterou už nikdy nekoupíš a na druhou stranu máš za tuhle cenu plasmu
Houm
Kontaktovat uživatele:

Re: sony

#14 Příspěvek od Houm »

kozoka píše: Náhradní dili pro autorizovaná servisní střediska Sony se obj. ze skladu v Belgii, co se týká té digitální desky, díval sem se do assistu a na skladě není, ty IC se pohybují kolem 6000, jsou lidé kteří by tuhle desku dokázali opravit :)
Závěr- Tim chci říct jestli se ti chce vrážet 25000 do drahé TV kterou už nikdy nekoupíš a na druhou stranu máš za tuhle cenu plasmu

Konecne uzitocne informacie. Sklad v Belgicku.(a mas aj pristup) Su ludia ktori dokazu tu dosku opravit. (mozno aj poznas) :D
Hovoris, ze ceny sa pohybuju okolo 6000,-, predpokladam ceskych korun, tak to mi potom dako nevychadza tych 20000,- slovenskych. (aby som zas nebol pre niekoho dement)
Mas pravdu vrazit 25000 do starej TV sa mi nechce, (korunky si musim tvrdo vymakat) ale na druhu stranu mam podozrenie ze to v skutocnosti nemusi byt 25000, a navyse to bola fakt dobra telka.
Keby som vedel pod akym oznacenim sa ta digitalna doska predava, tak by som sa pokusil kupit ju trebars aj cez nejaky servis v zahranici.
Alebo este porad ak mozes.
kozoka

Sony

#15 Příspěvek od kozoka »

Samozřejmě že mám přístup, jak se říkal díval sem se do assistu což je Sony servisní aplikace. Já Sony nikdy nedělal jen okrajově. Ale kolega je dělá v záruce snad 15let, považuji za absolutní špičku, ten už opravil desek, co servisi vrátili jako nerentabilní tak on znemožného udělal možné. napiš konkretní model a informace k desce a předám mu tento problém, 20000+5000 výměna :D :D :D
Nakonec ti to opraví za 2500 a ty budeš mít infarkt
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“