Vodný kameň to je prevít, ten vám zničil pračku !
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
Na problém sa treba pozerať ako na dlhodobú záležitosť. "Sila kvapky nie je v jej veľkosti, ale početnosti." Preto aj slabé magnetické pole (ak sa použije cievka), alebo elektrické (ak sa použijú elektródy) upravuje ionovú väzbu, čo vedie k postupnému uvoľňovaniu kationov od uzemnených trubiek a k ich vyplavovaniu.
Existujú aj rýchle metódy, ale energeticky náročné. No kto má čas, vystačí aj s 5 Watmi.
Môžem hovoriť do vedenia!
Ať "certifikované" magnetické rezonátory s neodymiovými magnety poskládanými napřeskáčku a přitaženými Motex páskou na potrubí, tak i různé druhy elektronických hraček vyrábějících jakési průběhy, nemohou dostatečně působit na protékající vodu různého složení.
Jak už tu bylo popsáno, spíše se jedná o odstraňování nemalých částek z peněženek důvěřivců.
Divím se, že to ještě nenabízejí různí "prezentační prodejci" na "prezentačních akcích"...
- Marcelto
- Kontaktovat uživatele:
http://www.fotoskladnik.cz/upload/origi ... 080713-Bez názvu.GIF
Sory, že je to samé tranzistor, bez IO, mám to tak prostě radši. Původně, před pěti rokama, jsem to navrhnul pro pokusy s elektrolytickým leštěním, takže to dává pulsy o napětí přes 100V, superponovaný na napětí ss napájecího zdroja (pulsující, bez filtrace, jen trafo+ usměrňovač). Mělo by to ve špičkách dodat až několik set A, ale přesný parametry už nevím, musel by jsem to dohledat v papírech. Střední výkon je v jednotkách (až přes deset) W.
Pokud by se zapojení nepoužívalo s tím ss zdrojem, tak jde vypustit spoustu součástek, a hlavně zvětšit hodnotu R16 a vypustit MOSFET T9, co chrání T7 a T8. Trafíčko je trošku poddimenzovaný, chladí se větráčkem, stejně jako chladiče polovodičů. Je to funkční, odzkoušený. Sory, že jsem dřív (ještě donedávna) kreslíval tak hrozně nepřehledně.
Chcete- li, hrajte si. Nebo třeba navrhněte inčí zužitkování. Leží mně to tady na třech plošňákách a je mně líto jen to tady blbě skladovat. Elektrolyticky leštit asi už nebudu...
- Přílohy
-
Bez názvu.GIF- (62.78 KiB) Staženo 117 x