Zdroj k HP notebooku, zapojení napájecího konektoru
Moderátor: Moderátoři
Zdroj k HP notebooku, zapojení napájecího konektoru
Známý mi donesl napájecí koncovku z vadného HP zdroje,která má tři vývody a jiný HP zdroj ,který má jen dva vývody.Je možné to nějak připojit?
- Philip_Fry
A kutilmile - nelituju tě
Počítač je Dell Latitude C840.
A na ten HP se zítra podívám (model počítače, typ zdroje a konektor).
Lenovo to ma zase podobne ako DELL, podla stredoveho pinu detekuje 65W 90W alebo 135W .
To s tym HP mam vyskusane na viacerych COMPAQ a Pavilionoch ze stredovy kolik staci spojit s vnutornou stranou kde je +19 alebo +20V a notas sa normalne nabija a funguje, myslim ze aj ked som to meral tak na stredovom bolo nieco okolo 17-18V a na vnutornej strane 20,5V .
Notes : ThinkPad T420 + ThinkPad X220 .
We make the tools, you make them do .
- Philip_Fry
rezis píše:A pak se nedivte až notebook umře.... Vnější obal GND vnitřek 19V pin jsou data.
HP a data... niesom taky isty ci zrovna data v pravom slova zmysle, napájací obvod si porovnáva rozdiel napetia medzi vnútornou stranou konektora a stredovým pinom - pripojte stredový pin na laboratórny zdroj a keď napetie klesne pod 6V tak nabíjať prestane a v rozmedzí 6,3-21V som si už nevšimol rozdiel, neviem co by sa stalo ak by som pri DELL alebo Lenove pripojil stredovy kolik natvrdo na + pol - predpokladam ze v uplne najhorsom pripade to prestane nabijat kedze ta elektronika je v dnesnej dobe celkom blbovzdorna ale ked bude zaujem tak nejake lenovo kludne obetujem kedze v najhorsom pripade vymenim dosku
Notes : ThinkPad T420 + ThinkPad X220 .
We make the tools, you make them do .
A teď vážně.
Originál se prodává pouze redukce z kulatého 3pinového konektoru na 2 pin používaný dříve. A to se ještě rozlišuje 65W a 90W verze - mají trochu jiný úkos. Oficiální redukce HP naopak neexistuje. A spousty notebooků bez dat na daném pinu minimálně nenabíjí.
Už mi jich prošlo x rukama a taky jsem jich x neuměl opravit po použití zaručených redukcí x se jich opravilo jen použitím Hp adaptéru. To co jednou vyjde nelze brát za univerzální řešení. Navíc když tam tedy nic není jak si HP pozná o jaký adaptér jde?
Něco jsem tu měl chuť dopsat, ale asi by to hodně lidi nerozdýchalo tak to jdu raději rozchodit....
Matto: ano Hp porovnává napětí, myslím že středový pin zatíží a zkoumá co bude. Popravdě jsem to nezkoumal přesně. Jen vím, že jednu dobu chodily,notebooky co byly prví s tímto a neměly to podchycené. Když se prorazil ten středový kolík na 19V tak pošla elektronika - jelo to, ale strašně pomalu. Něco těžce brzdilo sběrnici -nepřišel jsem na to i když jich bylo dost.
Dell - ten komunikuje asi opravdu daty.
Lenovo - nekomunikuje
Acer - to jsem nepochopil - měl jsem Acer na stole a ten zahodil jiný než originál adaptér - nevím jak když má jen dva piny. S postupem času přemýšlím jestli ten můj nebyl slabší a nepadalo napětí a proto ho poznal...