VTTC a audiomodulácia

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
granat322

VTTC a audiomodulácia

#1 Příspěvek od granat322 »

Ahojte. Chcem sa opýtať či niekto nevie aký môže byť dôvod nefunkčnosti audiomodulácie zapojenej na katódy 2x 6P45S. Audiomoduláciu som prebral z danykovej stránky, presnejšie je to táto schéma : Obrázek. Po pripojení audiomodulácie sršia výboje , ale niesu modulované. Všimol som si, že v potenciometri mi záhadne skáče miniatúrna iskra. Namiesto IRFS630 som použil MOSFET IRF630 ( podľa datasheetu tam veľký rozdiel nieje ). Celé som to hodil na DPS aby sa mi nepoprehadzovalo nič a mal som to pekne usporiadané, ale keď mi došli nervy dal som do toho plný výkon a odpálilo 10uF kondenzátor. Všetko som kontroloval, nič nebolo zapojené naopak ( i keď chyba sa stať mohla ). Moduloval som to z CD prehrávača.

Tak v skratke môj VTTC budím dvoma paralelne zapojenými elektrónkami typu 6P45S, sekundár vysoký 23cm ( vinutie 19cm ), rezonancia niečo okolo 490 KHz. Regulujem to autotrafom, ale to nemôže ísť na plný výkon lebo sa začína z neho dosť dymiť. Tu je video na YT : http://www.youtube.com/watch?v=5-jdBNK1OOw . Teslák dáva 20cm výboje. Nieje 100% vyladený, ale viac z neho nedám kvôli zlým rozmerom primára a sekundára. Jedine žeby tomu pomohla triaková regulácia pre indukčné záťaže s procesorom alebo staccato driver, ale tam by nemohla byť zapojená audiomodulácia. Za každú radu vopred ďakujem.
BOBOBO

#3 Příspěvek od BOBOBO »

Jo a při přerušení toho fetu tvrdě zabíjecí napětí mezi katodou a minusem . No dej sem ten DS IRSF630 .
mi-ro

#4 Příspěvek od mi-ro »

greedy, on se ptal ale na něco jinýho, ne? Bezpečnost při práci s elektřinou zná třeba lépe než ty.
..to bude jen ňákej odpůrek
granat322

#5 Příspěvek od granat322 »

Som si vedomí nebezpečenstva úrazu VN z motu. Najprv som 5 mesiacov zháňal súčiastky a učil sa teóriu ( aj som často ostával po škole s učiteľkou elektrotechniky ). Až teraz asi mesiac do zadu som sa pustil do stavby VTTC a hlavne s veľkým rešpektom voči VN a motu. Chcel by som stým ísť na SOČ-ku a tam bv audiomodulácia pomohla.

Datasheet MOSFETU : http://www.taitroncomponents.com/Catalog/Datasheet/IRF630.pdf

Jediný rozdiel ktorý som našiel je prevedenie obalu. Ak si dobre pamätám je to MOSFET z CRT TV.Mám ich doma asi ešte 2-3.

Edit: teraz ma napadlo keď som si ešte raz prečítal čo spomenul kolega vyššie. Nemôže to byť spôsobené chybnosťou MOSFETU ? To by vysvetľovalo to, že aj keď je zapojená modulácia výboje skáču ako keby tam nebola.
granat322

#6 Příspěvek od granat322 »

Vie niekto v čom by mohol byť problém ? Vymeniť MOSFET za iný ?
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

O tom se lze bavit , až seženeš ten datašít k tomu trandu , co tam měl danyk . Jinak , co ti odpověděl on ?
granat322

#8 Příspěvek od granat322 »

Kto mi čo povedal ? A ten datasheet máš v 2 príspevku nad týmto. Je to na IRF630 a keď ho otvoríš píše sa tam , že to je IRFS630/IRF630 a rozdiel je v prevedení chladiča.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“