Tesla Chorál 624A

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Asssheron

#31 Příspěvek od Asssheron »

S Chorálem mám úplně stejný problém. Zjistil jsem, že nefunguje oscilátor. Jestli byste někdo prodal za rozumnou cenu ECH81 a bydlíte v Brně, dejte mi prosím vědět.
Jo, k čemu je tam to MF trafo, jak se tam oddalujou ty cívky?
Hill
Administrátor

#32 Příspěvek od Hill »

Ke změně selektivity, potažmo šířky pásma.
Asssheron

#33 Příspěvek od Asssheron »

Díky za radu, já jsem sehnal návod k obsluze a tam píšou že je to k nastavení výšek. Proto je to taky spojený s ovládáním výšek. Jinak jak psal rishard123, to vypadá spíš na něco v oscilátoru. Teď jsem se tím zabýval a zkoušel jsem udělat externí oscilátor s PCF802 a když jsem to naladil šlapalo to jako švýcarský hodinky. Chytil jsem tam i Moskvu na DV. Předtím jenom Hvězdu a Varšavu a to dost slabě. Mám teda uzemněnou anténní zdířku, protože nemám dost dlouhej drát. Jo, jak má vypadat správně žhavená ECH81? mám totiž dojem, že se triodová část nežhaví.
BOBOBO

#34 Příspěvek od BOBOBO »

Dobrou fci lamp poznáš i z úbytku na anodových odporech-odběrech , a zrovna ECH81čka není náhradní žárovkou . :D
konosuke

#35 Příspěvek od konosuke »

ECH 81 má jediné žhavící vlákno společné pro triodu i heptodu, 6.3V / 0.3A. Uzeměná anténní zdířka ? A to slouží čemu ? Jo leda že používáš roury vodovodu nebo topení jako náhradní anténu, je to možné rovněž tak. Na obrázku je anténa typu T, pro DV aspoň 20 m dlouhá.
Přílohy
drátová anténa.gif
(8.71 KiB) Staženo 95 x
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Asssheron

#36 Příspěvek od Asssheron »

Ne přímo trubku zatlučenou do země. (viz příloha) Jestli máte někdo zájem mám i servisní návod na slaďování a podrobný popis.
Ten obrázk jde blbě vidět. Kdo ho chcete, pošlu vám ho mailem. Doslova tam stojí:"Rovněž uzemňovacího vedení lze použít jako antény, v tom případě zůstává uzemňovací zdířka volná. Uzemnění proveďte měděným drátem o průměru asi 1,5 mm a veďte jej co nejkratší cestou k uzemňovací desce, k trubce nebo k vodovodnímu potrubí."
Přílohy
choral navod antena.gif
(102.27 KiB) Staženo 127 x
ok1hga

#37 Příspěvek od ok1hga »

Asssheron píše:Doslova tam stojí:"Rovněž uzemňovacího vedení lze použít jako antény, v tom případě zůstává uzemňovací zdířka volná

. . . jenže je to myšleno jako "náhražková" anténa a nelze si pak stěžovat, že se chytí dohromady prd !

prostuduj si něco o anténách ze stránek OK1IKE
Asssheron

#38 Příspěvek od Asssheron »

Však já si taky nestěžuju, že nic nechytím. Nám to tak hrálo aspoň deset let.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“