teplota kabla
Moderátor: Moderátoři
- weed_smoker
- tomasjedno
- tomasjedno
Ale nic se nemá přehánět, příliš nervózní chránič je pak ke vzteku. Od toho taky může pocházet skeptický názor některých elektrikářů.
Vzhledem k tomu, že tam budeš mít dost velký elektromotor, doporučil bych ti chránič s charakteristikou G. Ten jednak snáší velké rázové proudy (např. při rozběhu motoru), a jednak účinkuje až po uplynutí 10 ms.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
zelenac píše:...mas fajny podpis...
Byť si ještě tak starý nepřipadám, už se bohužel dostávám do té druhé fáze procesu, tedy zapomínání
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
To jiné rany byly horší. Sice je to OT, ale největší petelici jsem dostal od obrazovky do C416, kterou jsem vymontovával z televize chvíli předtím vypnuté (záměna obrazovek)- hrábnul jsem poblíž anody (odhakoval jsem degauss cívku), jen jsem zahlédl výboj délky většího červa a pak si chvíli nepamatuju... A půl hodiny svalová křeč, nemohl jsem dát ruce k sobě. Jo, ty vybíjecí odpory v CRT obrazovkách novější výroby, to nebyl špatný nápad.
P.S.: občas doma shoří klasická žárovka. Proč při tom někdy vybaví Terasaki chránič 0,03A?
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- palmalsport
Na trhu je několik druhů FI, a to s charakteristikou AC,A,B,G,R,S,S/A, a každý se má používat přesně dle specifikace výrobce.
Zpátky k dotazu.
Pokud je elektroinstalace stará, síť TN-C, a potřebuji například přidat do stávajícího zásuvkového okruhu 1 nebo 2 zásuvky, použiji kabel 3 x 2,5mm2, akorát s tím, že nezapojím vodič světle modrý (N). V případě nového vývodu, ale použiji kabel s plným počtem vodičů, čily 5 x 2,5,nebo 4mm2, a to dle celkového příkonu.
Až budeš měnit vedení k této zásuvce za třídrát, nahradíš ji obyčejnou a tu zásuvku s chráničem přendáš zase blíž k rozvaděči na rozhraní TN-C a TN-S.
- palmalsport
Chránič bude svou funkci plnit tak jako tak, dokud před ním nulák neupadne.
Tyto malé chrániče mají uvnitř téměř vždy elektroniku a jejich funkce závisí na tom, že na přívodu k chrániči je napětí.
- palmalsport
- tomasjedno
Já bych ho zapojil, když už tam bude. Sice nebude bod rozdělení přizemněný, ale pořád lepší, než nastavované TNC.palmalsport píše:...Pokud je elektroinstalace stará, síť TN-C, a potřebuji například přidat do stávajícího zásuvkového okruhu 1 nebo 2 zásuvky, použiji kabel 3 x 2,5mm2, akorát s tím, že nezapojím vodič světle modrý (N)...
Když to realizuješ nahrazením poslední staré zásuvky tou chráničozásuvkou, tak tím líp.