Bastlíř z rozvojové země

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
lintik

#16 Příspěvek od lintik »

aha ! díky (mě to hned nedošlo)
fredis

#17 Příspěvek od fredis »

EKKAR píše:Já šel na vojnu jako tenkoproudař k PVOS - ČVO-661 starší mechanik aparatury Samechov - Morse jsem nikdy pořádně neuměl a ani předvojenskej kurs jsem žádnej neměl. Ale zato jsem byl v 15členným družstvu mechaniků záklaďáků jedinej se zájmem o elektroniku a zvládající vzít do ruky páječku a něco s ní smysluplně zapájet, nebo si vzít desku z "mašiny" do parády pomocí vošklivoškopku. Další "odborní pracovníci" byli krejčí, kuchař, instalatér, dva ze strojní průmky a podobná směs...

A to vám k té mašině nedodali oscilo ze CCCP?
Victronix

#18 Příspěvek od Victronix »

Když jsem před nedávnem probíral starý tišťáky co jsem na základce vyrobil a na jaký zapojení jsem si troufl, tak se dneska sám divím. Tolik investovanýho času a uškudlených peněz a kolikrát se mi zapojení nepodařilo
rozchodit. Jako malýmu mi chyběly souvislosti a praktický zkušenosti. V blízkosti byl jeden velice protivnej radioamatér, takže tam jsem pomoc nenašel. Taky jsem chodil po smeťácích a hledal nějakej novější vrak rádia nebo televize. Dneska se podívám na některej ten výtvor a vidím, že stačilo jenom málo a šlapalo by to. Ve škole jsem dělal v kroužku mat.-fyz. přednášky o diodách a tranzistorech :-).

... to už dneska dávno není pravda. A to jsem ročník 1976.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“