Google Play padá (A 2.3.6)
Moderátor: Moderátoři
Google Play padá (A 2.3.6)
zkořenoval jsem si Androida 2.3.6, chtěl jsem odstranit bloatware jak od Samsungu, tak i od Kyslíka. To se sice povedlo, ale asi jsem odstranil něco extra, co jsem neměl, a od tý doby mi nejde Google Play.
Projevuje se to následujícím způsobem:
GP spustit jde, jdou i aktualizace, instalace skrze WWW prohlížeč,, dají se prohlížet výsledky vyhledávání, stejně tak i různý sekce. Jakmile ale ťuknu na nějakou konkrétní aplikaci, GP těsně předtím, než by měl zobrazit obsah, padne jak skopčák u Stalingradu, akorát se zobrazí hláška - viz příloha.
Je to Ándroit 2.3.6 (Gingerbread XXLK2) @ Samsung Galaxy mini 2 (GT-S6500; s NFC), jádro Linux 2.6.38.6 + CWM recovery.
Gůglil jsem výrazy obsahující 'com.android.vending', ale jednalo se buď o chyby softwaru, nebo chyby uživatelů, ale jiný chyby. Prostě mi tam chybí nějaká pomocná aplikace, kterou bych rád znal a získal zpátky.
Byl bych vděčnej, kdyby někdo alespoň vypsal názvy všech instalovaných aplikací, abych to porovnal s tím, co mám. Chci si zachovat tuhle instalaci, protože mi vyhovuje, ačkoliv mě při bootu obtěžuje kyslíkovskej splash.
Díky moc za pomoc.
- Přílohy
-
SC20130818-112019.png- Chybová hláška
- (43.87 KiB) Staženo 110 x
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Reinstalace GP, ani systému opravdu nepomůže, vyzkoušeno. Kdyby ten krám alespoň napsal, co mu chybí. Až budu mít čas, tak se kouknu, jesli si někde nevede log. Teď jsem ale v práci.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Select option “install zip from sdcard”
Then select “choose zip from sdcard”
Now select the zip file that you want to install (the file that you copied onto the SD card)
When it asks for confirmation, select “Yes” to start installation
Tohle musi zabrat. Po spusteni telefonu by jsi mel byt bez uctu google. Pokud zustal, ucet bych odebral. udelal restart a zadal znovu ucet na google. Pokud by to nevadilo tak v CWM bych jeste udelal wipe. Tim ale prijdes o vsechna data a telefon bude cisty.
Pokud jsi udelal wipe, nahral romku a gapps, jak pises, tak to musi fungovat.
Provedl jsem root androida gt-s6102. Pak jsem odstranil starý android market a nahradil ho novým souborem. Smazal jsem i soubor odex jinak by to totiž padalo hned je ještě třeba nastavit vlastníka pokud se to překopíruje do rom. Aplikace se spustí , ale jak chci něco instalovat zase spadne. Pak musím smazat vytvořená data, aby se to rozjelo.
Myslím , že je to problém z tou Dalvik cache. Bohužel nevím jak vytvořit ten soubor odex pro aktualizovanou verzi.
název jsem ponechal com.android.vending-1.apk
Pak je třeba vymazat v nastavení-aplikace-správa aplikací-
najedete na vlastní aplikaci a vymažete vyrovnávací paměť.
Je zajímavé , že já předtím vymazal přes cwm všechno dal telefon do továrního nastavení a vymazal cache i přes toho integrovaného správce od výrobce a to nepomohlo. Pak se teda asi nesmaže uplně vše co je v uživatelské části ROM.
Správně se mají aplikace odstraňvat né mazáním ale přesunutím přes MOVE a odinstalováním v nastavení-aplikace-správa aplikací-
Když se přesune aplikace z data/app (sytem) do system/app (root) nebo opačně je třeba změnit vlastníka na root nebo system a to stejně pro owner i group