Plazma Samsung a CTRL která odrovnává Y-SUS
Moderátor: Moderátoři
Plazma Samsung a CTRL která odrovnává Y-SUS
Napětí jsou nastavený podle samolepky na panelu X-SUS zůstává kolem 60 stupňů ale Y-SUS je za 5 min. rozpálený že se na chladiči nedá udržet prst.Po deseti minutách se RJH3047 usmaží.Všechno jsem znovu proměřil a je to ok.Začal jsem tedy s přehazováním desek z jedné TV do druhé.
Když došlo na CTRL tak jsem zjistil že to dělá ona. Jak ji dám do druhé TV která jinak jede tak začne topit y-sus.Jak je to možné?Mohl servis který měl TV v parádě něco třeba upravit v SM že to teď tohle dělá?Pomůže kdyžtak třeba reset SM nebo desku zahodit a dát novou?
Jinak TV po zapnutí až do spálení RJH3047 má obraz v pořádku bez vad na kráse.
Díky
Tohle by mohl dělat nějaký studeňák na CTRL desce, přinejhorším pod BGA, pokud tam nějaké je.
Protože jsem nikdy neviděl schéma Y-SUS od Samsungu (ani od LG), budu trochu tápat.
Která pozice z aproximovaného schématu je ten RJH3047 ???
Je jeho buzení je během těch pěti minut závady bezvadné ?
Co když ti vynechávají pulzy pro obvod rezervního napětí (úspora spínacích ztrát)???
To, že dochází k přehřátí, a chvíli to trvá, by tomu odpovídalo.
Jestli máš tu možnost, bude pro tebe finančně výhodnější použít novou desku.xxxe píše:nebo desku ... dát novou?
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Nemáte náhodou někdo volnou?
Díky
Se zdravým CTRL se výkonové tranzistory zahřívají rovnoměrně?
Připsal jsem poziční čísla, dokázal bys je nahradit jejich protějšky v Samsungu ???
Nemusí to být přímo to BGA, taky to může být na konektoru, nebo na nějakém odpůrku po cestě.
Alespoň změř jednotlivé vývody konektoru CN2002 proti zemi a napájecímu napětí, jestli na některém z nich nepoznáš studeňák.
Uprav si název vlákna na "/Koupím/ CTRL .......... z Plazmy SAMSUNG ..........".
- Přílohy
-
Toshiba_PDP_Example+.png- Poziční čísla z Plazmy jiné značky, než Toshiba, LG nebo Samsung.
- (15.75 KiB) Staženo 140 x
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Díky