Di-way T-2200

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Zirafka

Di-way T-2200

#1 Příspěvek od Zirafka »

Ke své obstarožní televizi používám STB tovární značky Di-way typu T-2200. Problém je v tom, že televize při titulcích a některých scénách dosti vrčí, pokud hraje z jiného zdroje, tak hraje čistě.

Problém bude v tom, že nastavení hlasitosti televize musí být skoro na maximu a to asi bude dělat to hučení, přeci jenom je už na svých hranicích. Nastavení hlasitosti STB je úplně na maximu.

Napadá někoho, jak problém vyřešit? Je někde nějaké skryté nastavení, které dovolí vyšší úroveň zvukového doprovodu?

Jo, televize a STB je spojená pomocí koaxiálu přes anténu, SCARTka je obsazená a dávat tam nějaké přepínače se mi nechce.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Ten set-top box ma dva SCARTy, neda sa to druhe zariadenie (video/DVD?) prepojit cez set-top box?
Zirafka

#3 Příspěvek od Zirafka »

Tedy to je zrada :twisted: ale našla jsem to :-)

Pro ostatní, pokud máte k STB připojený zesilovač tak pozor na to, jestli nezkratuje nepoužitý vstup jako ten můj. Po odpojení zesilovače je všechno v pořádku a televize hraje hezky nahlas a nevrčí.

Teďka jen vymyslet nějaké oddělení obou přístrojů, ono se občas hodí mít připojený jen zesilovač, třeba na Óčko nebo rádia :-)
Zaky

#4 Příspěvek od Zaky »

Mohlo by vyhovět do cesty k zesilovači zařadit rezistory, pro začátek třeba 1K, výstupní odpor settopboxu se dá očekávat řádově menší a vstupní odpor zesilovače zase řádově větší, takže při aktivním vstupu zesilovače se rezistor neuplatní a při zkratovaném vstupu se nepřetíží výstup.
Michal
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “