Nejde obraz
Moderátor: Moderátoři
-
Návštěvník
Nejde obraz
-
Návštěvník
-
Návštěvník
kondik píše:U tych ruskych zazrakov odchadzali VN trafa a podla popisu asi to bude nim.
A jak bych ho mohl změřit? Je tam jedno trafo, z kterého jde napětí na katodu (tam jsem žádné napětí nenaměřil) a zároveň jde do násobiče z diod a kondenzátorů a pak na obrazovku - tam jsem radši neměřil. U tohoto trafa jsem zkoušel proměřit vinutí pípákem a zdálo se OK.
Anonym píše:TomasX píše:Lepší je koupit si skleněný nočník - to ho.no je tam taky vidět.![]()
nebo dojít za prvním amatérem který ví co dělat s voltmetrem.
No tak to jsem nějak nepochopil.
Na opravu televize nestačí jen umět udržet šroubovák v ruce.
Pokud by si o elektrice něco věděl, tak se podíváš na síťový transformátor (jeho velikost) a pohledem zjistíš,že jeho výkon bude tak 30W (odhaduji - Š405D jsem už dlouho neviděl). Potom lehkým výpočtem UxI = 7,7Vx0,06A zjistíš, že 0,5W odběru nemůže zatížit zdroj tak aby klesl z 10,5V na 7,7V. Takže proměříš ten stabilizátor 10,5V, tranzistor P213 ( nebo co tam zrovna je) a časem dojdeš k vadnému elitu 2200M hned vedle trafa. Nebo nebudeš měřit nic a přiložíš k tomu elytu ještě jeden podobné kapacity a třeba se strefíš.
Protože opravit TV umí přeci každý...............
-
Návštěvník
-
Návštěvník
-
Návštěvník
Když jsem odpojil kabel z trafa do násobiče, tak se nic nezměnilo.
Filtrační kondenzátor na vstupu napájení je v pořádku a i když jsem připojil před stabilizační obvod Stabilizovaný zdroj místo trafa, tak na výstupu bylo stejně 7,5V. Tak zkusím vyřešit ještě ten zdroj.
Anonym píše:... ale diody jako kdyby se začínaly otvírat až při 16V, tak nevím jestli jsou špatný, nebo jestli je to u těch diod normální? ...
Myslim, ze ano. Ak si dobre spominam, pouzivali sa tam selenove clanky. V ere tychto TV bol problem zohnat aj nasobic, tak som tie povodne obcas nahradzal diodami, ktore som ziskal, ked som rozmlatil vadny bulharsky nasobic TVK30Si6. Boli v nom Teslacke VN diody, zvacsa sa mi podarilo 3-4 zachranit.
Co ten Ge tranzistor v RKS? Je OK?