Zasekávání panelového měřidla

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Superpavel

Zasekávání panelového měřidla

#1 Příspěvek od Superpavel »

Čau koupil jsem v Holicích 4ks panelových voltmetrů.Všechny ukazujou dobře.Jen jeden se zasekává. Ale i ten měří dobře jenom se nevrací. Jsou to přístroje MP 40 a není na nich vidět že by se v nich někdo vrtal. Potřeboval bych poradit jak mám odstranit to zasekávání na tom jednom voltmetru.
kovar

#2 Příspěvek od kovar »

Může tam být ocelová špona.Vem obyčejnou jehlu a tu šponu vyndej.
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
oravan

#3 Příspěvek od oravan »

Ahoj neviem mne to robilo PU120 kvôli tomu šiel do smeti nevedel som odstranit i ked nejaky čas to fungovalo bez zavad ked som to všetko vyčistil dojustoval a potom sa to znova opakovalo
PavelFF

#4 Příspěvek od PavelFF »

Bývá nějaké smítko, špona apod v mezeře mezi magnetickým obvodem a pohyblivou cívkou. Je docela náročné vyndat ji a nepoškodit přitom nevratně něco na zavěšení osičky. Všechno je mrňavé, musíš systém vyjmout z bakelitu a nesmí ti při manipulaci upadnout, nesmíš urvat ručku,... Naštěstí MP40 bude mít osičku s hroty. Horší to je u osy z napnutého drátku(pásku). Tam se to dá zmršit natotata.
Nebo taky může drhnout ručka o stupnici - to je míň pravděpodobné.
oravan

#5 Příspěvek od oravan »

naozaj neviem bol pu aj v servise v meracom centre a nespravili to to nevadi aj tak letel do koša
Jodr

#6 Příspěvek od Jodr »

Šponky ze systemu úspěšně čistím proužkem izolepy. Zatím se mě nepodařilo utrhnout ani závěs z pásku :)
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

Pokud tam nikdo nebyl , tak půjde těžko o šponu . Ale často se loupe lak na stupnici a jeho kousky spolehlivě systém zabrzdí . Také používám lepící pásku . A když vidím , že se lek začíná trhat , tak měřák rozeberu a včas stupnici stříknu bezbarvým lakem .
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“