prosím o pomoc se stavbou subwooferu s tda 2030-2050
Moderátor: Moderátoři
-
LubosZatopek
prosím o pomoc se stavbou subwooferu s tda 2030-2050
mimochodem je také na elektrobastlírně zde.Mám obrovský aspon pro mě problém postavil jsem si tento zesilovač dal tam potenciometr ale 50k místo 1 k protože 1k nemám,a zapojim to na repro a ono nic ale vůbec nic,měřím tedy napětí ze zdroje hned za diodama na vstupu napětí každou zvlášt proti zemi,1 má 23,32v 2má 23,41voltů to si myslím je v pořádku,jdu tedy sledovačem signálu po cestě a na tl 072 na vstupní nožce 3 ani te druhé tedy 5 žaden signál,jako by se cestou ztrastil jdu tedy zpět a sleduji signál jde až po kondenzátor C3 100 nano,až ten 2 za ním už není signal žáden,přitom c1 a dokonce i c2 projde krásně dále,proto se obracím na vás pro rady ,stačí napsat co s tím dělat kde to změřit nebo sledovačem signálu zkusit,a já to co nejdříve skusím a odepíší,chtěl bych to totiž opravdu moc zprovoznit,tda už jsem jako koncáky dělal tak trochu skušeností mám,jo a ještě připomenu to tda tam mám 2050 jen kvůli napětí.
-
Návštěvník
-
LubosZatopek
-
PavelFF
-
Návštěvník
-
Návštěvník
-
LubosZatopek
-
Návštěvník
-
LubosZatopek
-
LubosZatopek
-
Návštěvník
-
PavelFF
Zenerovu diodu otestuješ jednoduše tak, že zapojíš do série odpor a zenerku (přesně jako ve schématu R16 a ZD1), pustíš na to napětí vyšší než je zenerovo a měříš voltmetrem napětí na zenerce. Odpor zvol tak , aby proud byl aspoň 5-10mA. V obvodu to už máš zapojené např. jako ZD1 a R16 nebo jako ZD2 a R17.
Na vývodu č.8 IO1 musí být zenerovo napětí ZD1, takže něco tam máš blbě.
-
PavelFF