Korekční zesilovač pro baskytaru problém
Moderátor: Moderátoři
BOBOBO - prosím pro upřesnění, pokud tedy mám nějakou část uzeměnou, např postupně předzesilovač od země koncového zesilovače, pak další uzeměmí samostatným vodičem do společného bodu je špatně? Je tedy správné uzemnit do společného bodu vždy smostatnou část, tety konkrétně pokud uzemním postupně předzesilovač zemí vedenou od koncového zesilovače, pak do tohoto bodu musím uzemnit i kryty potenciometrů a vlastně i vrchní kryt, který je s potenciometry spojen a ne vész tato uzeměmí do společného bodu na kondenzátorech zdroje, a nebo nezapojovat u předzesilovače GND od koncáku a toto táhnout od filtračních kondů? Je takhle zeměmí správné, viz SHC2 a kam uzemnit ostatní viz SCH2?
mc-vlada píše:Hlavní problém byl brum. Teť mě tak napadlo, jestli jsem neudělal zásadní chybu svou šetrností (která se mnohdy nevyplácí) tím, že jsem použil staré použité kondenzátory jako filtrační ve zdroji
i tím by to mohlo být . . .
zkus dát k těm kondikům paralelně jiné, novější, třeba i s menší kapacitou a poslechni si jestli tam bude v brumu změna . . .