TVP PHILIPS 70 KV 5717

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
oprtel

TVP PHILIPS 70 KV 5717

#1 Příspěvek od oprtel »

Zdravím vás všechny a prosím o radu. Po výměně vadného konc. tranzistoru BU 508AF jsem uvedl TVP do provozu zasunutím síť.šňůry do zásuvky- vypínač byl sepnutý.Takhle televizor šel cca 5 minut. Pak jsem TVP vypínačem vypnul a asi po 3 minutách zapnul, ale koncák odešel. Poraďte, kde mám hledat dál. Díky předem za pomoc.
juca

#2 Příspěvek od juca »

napajanie a budenie koncaka
juca
oprtel

#4 Příspěvek od oprtel »

Použil jsem nový BU508AF, koupený v GMelektronic. Originál byl PHILIPS
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jezevec »

oprtel píše:Použil jsem nový BU508AF, koupený v GMelektronic. Originál byl PHILIPS

Za BU... koupený v GM bych nedal zlámanou grešli.
servis

#7 Příspěvek od servis »

kondik píše:Takze tranz. bo OK. No bobre skus pozriet studenaky, pre zaciatok. A neskusal si ci sa neprehrieva, ked este siel? Podla typu neviem o akeho Phipipa sa presne jedna, nevies chassis?

je to šasí G110
TomasX

#8 Příspěvek od TomasX »

jezevec píše:
oprtel píše:Použil jsem nový BU508AF, koupený v GMelektronic. Originál byl PHILIPS

Za BU... koupený v GM bych nedal zlámanou grešli.

Určitě na něm bylo napsáno taky PHILI - PINES :lol:
Machr jsme každý, ovšem vždy v oboru někoho druhého ...
DjRix
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od DjRix »

Vykašlete se na to odkud to Bu je,výmluvy na šmejdské součástky od jisté doby (resp. od jisté diskuse se sinclairem) nemůžu ani čut!!!

Myslím že juca to rozlouskl už na začátku,všichni jste to ignorovali. Klasika,bude KO elyt v bázi-buzení toho BU.
Klídek chlapi,to je nulák...
oprtel

HOTOVO

#10 Příspěvek od oprtel »

Děkuji všem za ochotu a dobrou vůli mi pomoct. Nakonec se ukázalo, že byl vadný proudový kondenzátor M39 na pozici 2550 (schema nemám) a to tak, že ztrácel kapacitu. A jen takovou perličku: nechal jsem to zkušebně běhat bez signálu a najednou to vypnulo.Tak jsem strnul, ale šlo to samozřejmě do Stand by - bez signálu! Takže ještě jednou všem děkuji.
TomasX

#11 Příspěvek od TomasX »

DjRix píše:Vykašlete se na to odkud to Bu je,výmluvy na šmejdské součástky od jisté doby (resp. od jisté diskuse se sinclairem) nemůžu ani čut!!!

Myslím že juca to rozlouskl už na začátku,všichni jste to ignorovali. Klasika,bude KO elyt v bázi-buzení toho BU.

Pouč mladého nezkušeného.
Do stejného TV dám tři různé BU508DF a jeden se hřeje, že na chladiči neudržíš ruku, druhý o něco méně a třetí je pouze "vlažný".
Všechny tranzistory mají stejné značení typu, ale znak výrobce je jiný.
Machr jsme každý, ovšem vždy v oboru někoho druhého ...
DjRix
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od DjRix »

Skus ten samý pokus udělat s třemi stejnými BU od jednoho výrobce,ale každý z jiné výrobí série.(stačí se podívat na rozptyl parametrů podle DS) Dojdeš k obdobným výsledkům. Jinak jsi to podle mě trochu "přibarvil",rozdíly nejsou nikdy tak markantní.Alespoň já se s tím ještě nesetkal.

Jinak já ještě neviděl na neznačkovým tranzistoru nikdy znak výrobce. Kolikrát není ani na značkovým,o tomhle se už diskutovalo jinde,že identifikace tranzistoru podle vzhledu je téměř nemožná,to samé platí bohužel i o ceně.
Klídek chlapi,to je nulák...
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“