Zdravím všechny. Mám vysavač výše uvedené značky a z neznámých příčin začal fungovat pouze na minimální výkon. Regulátor na motor nemá vůbec žádný vliv. Vyměnil jsem v něm všechny polovodiče, elity a proměřil ostatní součástky. Dá se říct že je regulátor znova postavený z nových součástek ale výsledek je stejný. Když motor připojím přímo na síť, okamžitě vypadne i 16A jistič. Přikládám obrázek regulátoru a schéma. Poradíte mi prosím někdo, kde ještě hledat chybu? Předem mockrát děkuji za jakoukoliv radu a pomoc.
Napoj namiesto motoru 100W ziarovku, zistis ci regulator funguje. Motor samotny mozes odskusat tak, ze zapojis paralelne 100W ziarovku (alebo nejaky ohrievac, spiralu...) a spinac, k tomu seriovo motor. Zapnes, motor bude napajany cez tu ziarovku, az sa roztoci tak spinacom premostis ziarovku takze motor pojde naplno. Skratka manualny softstart, pokial to vyhadzuje istic preto. Inak to vyzera na spaleny motor. Rotor a uhliky niesu obhorete?
Mockrát děkuji za radu. Hned zítra to odzkouším. Tou žárovkou 100W jsem ho otestoval a reguloval asi od 20% do maxima. To by odpovídalo tomu, jak dříve reguloval motor.
Tak jsem motor otestoval podle rady a zjistil, že rotor má zkrat. No aspoň že regulátor půjde použít na jiné věci. Zkoušel jsem ho na vrtačku a výborně řídí otáčky. Ještě jednou děkuji za rady a ochotu pomoct.