msserm

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

msserm

#1 Příspěvek od Celeron »

Netušíte prosím někdo, k čemu patří msserm proces ve W7/32 Home? Asi týden mi stále užírá asi 25% výkonu procesoru. Před tím nic. Když ho ručně ukončím ve správci, občas se napíše že restartoval driver pro Nvidia a vše dál maká jak má. Co s tím případně udělat?
Díky
Jirka
buddyns

#2 Příspěvek od buddyns »

Celeron

#3 Příspěvek od Celeron »

Nojo, ale to je odkaz na "msser" ale já mám "msserm". Jestli to je něco podobnýho nevím, MSE ho neumí odchytit a zlikvidovat. Zkoušel jsem hledat to co je třeba zlikvidovat pokud se objeví msser ale nic jsem v PC nenašel.
Jirka
hafca

#4 Příspěvek od hafca »

Zkus spustit jako správce regedit.exe nech si vyhledat msserm. Pokud z toho co najdeš nebude nic systémového nebo na první pohled něco, o čem víš, že jsi vědomě instaloval, tak bych všechno z registrů smazal. Určitě tam bude vidět, kde je a po jeho ukončení ve správci ho najdi a smaž. Po restartu už by měl být klid. Nebo pro začátek zkus Hijackthis. Při skenování ti vypíše všechno, co se ti v PC spouští a tam to můžeš zkusit zakázat a po restartu po kontrole smazat. Ale ty registry bych potom projel stejně.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
FHonza

#5 Příspěvek od FHonza »

Ve správci úloh v záložce Procesy zobraz sloupeček Cesta k souboru, Příkazový řádek a Popis. Z umístění třeba půjde poznat k čemu to patří.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od forbidden »

Nic standardního to není. Zkus Process Explorer, ten zjistí víc. Třeba to, co ho spouští a pak se dá vysledovat, co to vlastně je.
p32

#7 Příspěvek od p32 »

to Celeron: napiš rovnou co používáš za antivira a najdi něco lepšího na odvirování. Doporučuji NOD32 verzi 5 ze stahuj.cz a pak jak je tam popsáno.
serviceman

#8 Příspěvek od serviceman »

Spusť msconfig a zakaž tu službu - uvidíš. Pak hledej v registrech kde se spouští.
Celeron

#9 Příspěvek od Celeron »

to p32: Psal jsem že používám antivir MSE.

Registry jsem projel už před mým prvním příspěvkem. Nikde jsem řetězec msserm nenašel. Před chvílí mi skončil po asi 4 hodinách úplný scan MSE a našlo mi to nějakýho Trojana Win32/Dynamer!dtc. Rychlý scan ho kupodivu nenašel. Zkusím restart a jestli se zase objeví.
Jirka
edit:
Tak po restartu je tam msserm 25% zase. Tak jsem zjistil kde je a komplet jeho adresář jsem smazal. Pak jsem ještě spustil AdwCleaner, ten vyházel několik stránek logu různýho svinstva a po restartu už msserm není. Ubylo taky asi 15 z cca 50 procesů a PC je znatelně rychlejší. Zatím jsem nenarazil na nic co by nechodilo. Doufám, že je vyřešeno.
Jirka
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“