Sencor SLE 39F09M4, otočený obraz

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
p32

#16 Příspěvek od p32 »

Koukám, že vladik si dělá dobrou srandu. Ani nenapsal, že to není jen TV, ale TV/monitor k PC a jestli k tomu připojoval PC a ladil pomocí tlačítka Auto.
Na reklamaci to vůbec není, je to problém uživatele a DO.
Galileo

#17 Příspěvek od Galileo »

Zkus to po tom resetu vypnout a zapnout - natvrdo od sítě, jenom standby nestačí.
Občas mi v práci přistane na stole monitor s podobnou "poruchou" když se majiteli záhadnou kombinací tlačítek podaří obraz otočit nejenom vzhůru nohama, ale třeba i zrcadlově
p32

#18 Příspěvek od p32 »

Záhadná kombinace tlačítek je x tlačítko a šipka dolu nebo nahoru pro vrácení tak jak je zvykem u PC, případně doprava nebo doleva.
Hejnicek

#19 Příspěvek od Hejnicek »

Jak do toho posilas obraz?
Neni nahodou zdroiem signalu PC s TV kartou?
Pak by nemusel byt zahadou otoceny obraz na display.
Naposledy upravil(a) Hejnicek dne 02 zář 2013, 12:52, celkem upraveno 1 x.
p32

#20 Příspěvek od p32 »

Asi ho z toho švihlo. :lol:
xxxe

#21 Příspěvek od xxxe »

Dělá si jen prdel.V PC má TV kartu a otočil obraz v menu grafárny.
smekalvladik

#22 Příspěvek od smekalvladik »

PC jsem nepřipojoval chtěl jsem si na televizoru pustit film z USB a přiznám se že se tv malinko sekla asi trvalo než se to chtělo načíst a já nedočkavě mačkal tlačítka. Najednou se obraz vypl jako by se tv měla vypnout ale nevypla se ale obraz byl otočen. zkusím dneska připojit PC ale myslím že to nebude mít vůbec žádný vliv. od sítě jsem zkoušel odpojovat žádná změna. obraz jede normálně z antény žádnej pc k tomu připojednej není a ještě ani nebyl.

xxxe: možná se na foru najdou členové co si dělaj prdej ale sorry tohle není můj případ. Já jen prosím zkušenější lidi jestli my poradí s mým problémem
DĚKUJI ZA POCHOPENÍ !!!
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Habesan »

Některé LCD panely opravdu mají dva HW vodiče, kterými lze vybrat jednu ze čtyř možností překlopení obrazu. Pak stačí malý studeňák nebo smítko...
Dokonce i některé Plazmy mají tuhle možnost skrytou hluboko v servisním menu.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Artaban001

#24 Příspěvek od Artaban001 »

Já měl v jedný starý maličký LCD televizce rtuťový prasátko, který při otočení TV vzhůru nohama otočilo vzhůru nohama i obraz, takže vůdči pozorovatelovy byl obraz v pořádku - to kvůli montáži na "závěs" v autě, místo na stojan. Třeba ta funkce je i u něho.. Akorát tam není prasátko, ale musí to přepnout ručně..
smekalvladik

#25 Příspěvek od smekalvladik »

To jo ale jak přepnout prosím poradte díky
Mira_A

#26 Příspěvek od Mira_A »

Dej si zrcadlo. To máš dobré na projekčku. Udělej z toho projekční televizor. Viz http://pc.borec.cz/soubory/funkce.html

http://pc.borec.cz/soubory/stavba.html
Artaban001

#27 Příspěvek od Artaban001 »

smekalvladik píše:právě že v záruce je ale bojím se toho že je to moje chyba a vše mi naučtují. jak zjistím číslo šasi? a nedal by se někde sehnat firmware a přeinstalovat přez USB? ale i tak díky za každou radu.

Hele.. kašli na to. Doopravdy tu televizi odvez do záruční opravy. Je to v záruce a maximálně Ti řeknou, co jsi dojebal v nastavení.. Pokud to takhle dopadne, máš ji do 14-ti dnů doma. (záruky by měli opravovat přednostně, aby Ti nemuseli moc natahovat záruční dobu, protože se Ti záruka prodlužuje o dobu pobytu televize v servisu) Reklamace se neboj. Já stáhnul návod k Tvý TV a nic ohledně obrácení obrazu tam nebylo. Zkus ještě projet uživatelský menu v režimu PC monitoru, ale šahej jen na to, čemu rozumíš, co nastavuješ.
smekalvladik

#28 Příspěvek od smekalvladik »

OK dobře zkusím do zajet na tu reklamačku potom dám vědět jak jsem dopadl díky všem.
smekalvladik

#29 Příspěvek od smekalvladik »

Už jsem psal ale bez odpovědi takže mi nezbývá nic jiného než tam zajet.
smekalvladik

#30 Příspěvek od smekalvladik »

Tak tet mi napsaly ze senkoru a poslaly mi firmware které jsem nahrál a vše OK ale všem děkuji za každou radu a připomínku kdyby někdo potřeboval tak jsem ochoten zaslat.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“