Peugeot 206 škubání motoru

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Jimmi2

#16 Příspěvek od Jimmi2 »

Tenhle peugeot má ještě cívku-rozdělovač-kabely-svíčky, nebo má cívky přímo u svíček....?
Mně tohle kdysi dělaly zapalovací kabely. Moc jsem tomu nevěřil, tak jsem je za chodu motoru zkusil "prohrábnout" a dostal jsem pecku jako nikdy. Pak jsem je vyměnil a byl klid.
Cívky přímo u svíček tohle někdy dělají taky, jsou hodně tepelně namáhané a tak občas odchází.
PixelOrgy

#17 Příspěvek od PixelOrgy »

Ja resil obcasne skubnuti motoru, ale naopak pri vyssich otackach. Problem byl prechodovej odpor na kostru.

Je spis chyba spojena vylozene s nizkyma RPM, nebo spis s provozem studenyho motoru?
Zameril bych se na zapalovaci civky a privody k nim. nema nejaka civka malou mezeru kolem zaliti nebo prasklinu? Pak natahne vlhkost...

Zkus i zkontrolovat MAF senzor, je v nem takova struna co se za provozu nahriva, mrkni jestli neni obalena bordelem.

Jeste me napada EGR ventil, nekouri se ti z toho trosku vic kdyz to blbne? nevsiml sis?

Jeste me napada drhnouci ventil...

Myslim, ze pokud to spatne zpaluje valec, muzes si zlikvidovat kat. asi bych to odstavil dokud se to nevyresi.
Pikofarad

#18 Příspěvek od Pikofarad »

MAF senzor jsem si půjčil z jiného,tím to není.Všechny pojistky a spoje v pojistkovce u motoru jsem vyčistil a promazal kontaktní vazelínou.Taktéž konektory od lambda sond.Pak se vymazaly chyby a jel jsem to testnout.Už to vypadalo super,auto asi 15km jelo bezvadně.Po trochu rychlejším rozjezdu na křižovatce zase cuklo a svítí diagnostika.
Zapalování je ok,je tam lišta,bez káblů,nasadí se přímo na svíčky.Je tam electrifil,kdysi montovali cívky sagem a ty byly poruchové :evil: Ale to bylo taky vyloučeno,kolega mi cívku půjčil.
Kompresi jsem ještě neměřil,snad se k tomu dostanu příští týden.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od ZdenekHQ »

A ten rozvoďák jsi taky zkontroloval, jestli sedí značky a není jak žvejkačka? Já vím, že tomu moc nevěříš, ale já jsem to zažil u Citroenu.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“