Digitální váha s červeným LCD

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Ralph

#16 Příspěvek od Ralph »

A jaké je to u těch mechanických osobních vah?Uvažuju o koupi nové váhy a právě jak píšete mi tady,že když na ní dotyčná slečna při vážení zapérovala v kolenou tak se tím zničí ten tenziometr a u te mechanické váhy si myslíte,že to není tak náchylné na poškození?Víte jak dceři to člověk zakáže ale nikdy si tím není jistý zda to třebas nebude zkoušet s kamarádkama se zhoupnout na váze.
EKKAR

#17 Příspěvek od EKKAR »

EKKAR píše:.... Jako terapii na poskakovací puberťačky doporučuju dotyčný hopsandě zaembargovat kapesný a za ušporovaný finance si zakoupit new váhu - starou je možno hopsandě ponechat jako suvenýr...

Nic jí nezakazuj, jen udělej co jsem napsal minulej týden - a po vysvětlení způsobu, jakým k poškození došlo jí oznam, že pokud se bude opakovat poškození i u nový váhy, bude se opakovat i koupě new váhy za JEJÍ kapesný.

Starý mechanický váhy měly pákovej převod přemáhající pružinu. Průtah pružiny se převáděl na pohyb kruhový stupnice - i tyhle váhy se daly "přetočit za roh" hupsnutím, ocelová pružina měla ale proti tenzometru nezanedbatelnou výhodu - nedala se krátkodobým přemožením přes 100% nominální hodnoty natrvalo poškodit. Tenzometr se proti tomu poškodí nevratně i při přetížení trvajícím zlomek sekundy...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Artaban001

#18 Příspěvek od Artaban001 »

Vzhledem k tomu, že u toho "švába" (jak nazvat tohle pouzdření) je napsaný C1, kde je připojen ten snímač nebude tam tenzometr, ale kapacitní snímač. Už jsem se s tím setkal i u krevního tlakoměru, kde to ovládal vlnovec. Jsou to dvě destičky, který se k sobě přibližují, nebo oddalují a mění se kapacita. A to "hnědý" vypadá na zapínací tlačítko. Pokud se ty dvě destičky nedotýkají, mělo by to normálně fungovat, akorát pokud to prodělalo náraz, může to ukazovat špatný hodnoty. Podle mě to dostalo ranu statickou elektřinou a šváb si dělá co chce. Protože - normálně je to samovyvažovací a ten švabus hlídá jen "přírůstek kapacity" toho snímače.

1. váhu krátce stiskneš nohou, až naskočí displej - změří se kapacita snímače a považuje se za nulu.
2. Postavíš se na váhu celej, šváb změří kapacitu a podle toho, jak se změní vypíše váhu.
Velikost prohnutí v závislosti na váze určuje ta kostka z tou vyfrézovanou dutinou..
rnbw

#19 Příspěvek od rnbw »

Tato vaha funguje inak ako vacsina ostatnych. Nekalibruje sa po kazdom zapnuti. Staci sa postavit na vahu a ukaze hmotnost. Neviem, ako to funguje - ci sa kalibruje len raz po vlozeni baterii alebo vobec (?)
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“