Testovacia platňa prenoskového ramena

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kolesko

Testovacia platňa prenoskového ramena

#1 Příspěvek od kolesko »

Nazdar, dostala sa mi do ruk platňa: "Testovací deska prenoskového ramene", na ktorej sú nahraté postupne frekvencie 4,5 Hz až 15,5Hz. Čo s tým? K čomu to slúži? Mám gramo Tesla NC420. Na druhej strane je nahratý "Biely šum ľavý a pravý kanál" a potom ešte "signál na kontrolu polarity" :? . Diki za rady.
Hill
Administrátor

#2 Příspěvek od Hill »

Na nastavení tlumení spodní rezonance raménka. Při žádném z těchto kmitočtů nesmí raménko vyskočit z drážky. Případně, pokud to máš čím měřit, nastavit tak, aby poměr mezi nejsilnějším signálem a nejslabším signálem v tomto rozsahu byl co nejmenší.
K fázování kanálů snad není třeba nic dodávat.
Návštěvník

#3 Příspěvek od Návštěvník »

Tyto desky se dodávali k gramofonům NC 470 taky mám jednu doma je to na seřízení ramenka na šroubu s pružinou na závaží a na seřízení olejového tlumiče rezonance.
Cust

#4 Příspěvek od Cust »

a nechce te me jednu takovou desku nekdo venovat (za mensi uplatu)?
kolesko

#5 Příspěvek od kolesko »

Ďakujem za odpovede.
PCman

#6 Příspěvek od PCman »

Hill píše:Na nastavení tlumení spodní rezonance raménka. Při žádném z těchto kmitočtů nesmí raménko vyskočit z drážky. Případně, pokud to máš čím měřit, nastavit tak, aby poměr mezi nejsilnějším signálem a nejslabším signálem v tomto rozsahu byl co nejmenší.
K fázování kanálů snad není třeba nic dodávat.

No není to zas tak hrozné s těmi freqvencemi že by jehla vyskočila ven z drážky,tu desku mám i ten gramo a i když bylo podložené závaží(podle návodu) a byl zcela vyšroubovaný šroub z nádobky s olejem(taky podle návodu) tak se mi nikdy nestalo že by chvějka vyskočila z drážky.Podmínkou však je mít nejdříve dobře seřízený tlak na chvějku a antiskating.Potom se pustí deska a pozoruje se okem jak a na kterých freqvencích se nejvíce pohupuje(poskakuje) celá přenoska nebo rameno.Potom se vyjme podložka z pod závaží a podle freqvence na které nejvíce poskakuje se zašroubuje seřizovací šroub(je tam stupnice)To se opakuje a potom se ještě nastaví i olejový tlumič.Správný výsledek je takový že rameno se nesmí pohnout na žádné freqvenci vše už absorbuje chvějka.Toto mám vyzkočené na rameni z NAD 470 a OMB5E mám tady i rameno z NAD to z kuprextidu a vložku OMB10E ale to ještě nemám seřízené ale postup je stejný.Až bude čas tak to rameno zkusím bylo na něj hodně krytyky(kroutí se a deformuje)Tak jsem zvědavý jak to dopadne.Toto je mé vysvětlení pokud jsem se někde spletl budu rád když mě někdo opraví nebo upřesní.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“