Testovacia platňa prenoskového ramena
Moderátor: Moderátoři
Testovacia platňa prenoskového ramena
-
Návštěvník
Hill píše:Na nastavení tlumení spodní rezonance raménka. Při žádném z těchto kmitočtů nesmí raménko vyskočit z drážky. Případně, pokud to máš čím měřit, nastavit tak, aby poměr mezi nejsilnějším signálem a nejslabším signálem v tomto rozsahu byl co nejmenší.
K fázování kanálů snad není třeba nic dodávat.
No není to zas tak hrozné s těmi freqvencemi že by jehla vyskočila ven z drážky,tu desku mám i ten gramo a i když bylo podložené závaží(podle návodu) a byl zcela vyšroubovaný šroub z nádobky s olejem(taky podle návodu) tak se mi nikdy nestalo že by chvějka vyskočila z drážky.Podmínkou však je mít nejdříve dobře seřízený tlak na chvějku a antiskating.Potom se pustí deska a pozoruje se okem jak a na kterých freqvencích se nejvíce pohupuje(poskakuje) celá přenoska nebo rameno.Potom se vyjme podložka z pod závaží a podle freqvence na které nejvíce poskakuje se zašroubuje seřizovací šroub(je tam stupnice)To se opakuje a potom se ještě nastaví i olejový tlumič.Správný výsledek je takový že rameno se nesmí pohnout na žádné freqvenci vše už absorbuje chvějka.Toto mám vyzkočené na rameni z NAD 470 a OMB5E mám tady i rameno z NAD to z kuprextidu a vložku OMB10E ale to ještě nemám seřízené ale postup je stejný.Až bude čas tak to rameno zkusím bylo na něj hodně krytyky(kroutí se a deformuje)Tak jsem zvědavý jak to dopadne.Toto je mé vysvětlení pokud jsem se někde spletl budu rád když mě někdo opraví nebo upřesní.