Zdravím, potřeboval jsem vypsat trasu k IP adrese pomocí příkazu tracert (traceroute) ale vypíše se pouze router poskytovatele a cílová IP, místo ostatních položek směrování je hlášení "Vypršel časový limit žádosti". Ping a podobné příkazy fungují bez problémů. Neví někdo kde je chyba?
Připojení je wifi 1Mbps, OS WIN XP Pro.
Ping a tracert ve windows běží na ICMP protokolu, takže by bylo divné, abys nějaký aktivní prvek v síti pingnul a tracert by ho nezobrazil. Pokud pingneš jen svůj router a cílovou IP, tak ostatní prvky ICMP protokol dropují.
Tak mě napadlo vypnout firewall a už to funguje! Mám PC Tools Firewall, defaultní nastavení pro ICMP bylo:
"povolit příchozí pakety pokud je na seznamu důvěryhodných"
Nastavil jsem "pokud není na seznamu", jiné možnosti se mi nezdály vhodné tak doufám že jsem nevyrobil zbytečnou bezpečnostní díru.
Naposledy upravil(a) Achab dne 05 zář 2013, 20:56, celkem upraveno 1 x.
Nastavoval jsem pravidla jenom pro aplikace a u základního profilu jsem předpokládal že default je optimální. Ale je zajímavé že odezva pingu blokovaná nebyla. Hlavně že to funguje.
Ještě nefunguje příkaz Telnet, ale to bude asi jiný problém (firewall je vypnutý, služba spuštěná). Vypíše to hlášku "Nelze navázat spojení s hostitelem na portu 23: Připojení se nezdařilo".
O ten telnet mě ani tak nejde, ale zkoušel jsem různé síťové příkazy a pouze konstatuju že tento nefunguje. Například připojení na www.seznam.cz ale možná jsem příkaz špatně zadal.