sériový přenos dat
Moderátor: Moderátoři
sériový přenos dat
Má to nějaký řešení? Nebo neexistuje již něco hotovýho s podobnou funkcí? Nějaký jiný nápady?
Díky
Jirka
Na 15 m a s použitím RS422 by ses měl dostat na asynchronních 115 kBaud, nestačilo by to?
to bernart: ten Tvůj první odstavec, bohužel nevím, jakou řečí na mě mluvíš.
Díky
Jirka
-
petrfilipi
petrfilipi píše:Asi je to blbost, ale nebylo by možné vyměnit dvoudrát za vícedrát (2x UTP kabel)?
Petr Filipi
Kdybyto tak šlo, tak je to samozřejmě brnkačka. Jenže to jde zemí pod betonem a do krkačky, co tam je, se už nic dalšího nevejde. Stejně by se muselo řešit posílení TTL signálu třeba přijímačema a vysílačema V24 a pod.
Jirka
- serviceman
- bohumilfulin
mno misto abys napsal co presne potrebujes, na co a kde mas limity nechas nas tlachat a akorat pohodlene odmitas napady kolegu. Mozna potrebujes ovldat lustr v radu nanosekund. Na to vsichni tady mame jednoznacne reseni
tak jeste jednou a poradne
A odmítnul jsem pouze rozkopat pár metrů betonu 30 cm tlustýho.
Jirka
Rutinky jsou jasný, nastavit časovače a sériovou lajnu. Otázka je, zda posílat data opakovaně v časový smyčce a nebo jen při změně některýho bitu na vstupu. Přijímač by pouze čekal na přerušení od sériový lajny, vzal data a poslal je na port. Taky přemejšlím, jestli to dělat na přesný přenosový rychlosti s krystalem 11 a něco MHz, aby se to třeba dalo otestovat v Hyperterminálu, nebo tam dát 12 MHz a udělat si "svoji" přenosovou rychlost. 12 MHz mám hodně.
Jirka