Pokusil jsem se lokalizovat IP adresu pomocí GeoSpy a výpis hlásí polohu Praha - síť telefonica O2. Příslušná IP se ovšem má nacházet přes 100 km vzduchem ve VČ. Mám dobrý důvod se domnívat že dotyčná osoba může mailovat i z Prahy a skrývat skutečné místo pobytu. Maskování za nějaký proxy server ovšem není pravděpodobné. Výpis neuvádí přímo testovanou IP ale celý rozsah ve kterém se nachází:
"Information related to '88.100.87.0 - 88.100.87.255"
Dále je uvedena poznámka že výstup byl filtrován.
Nezdá se mi že by GeoSpy lokalizoval koncový bod s takovou nepřesností. Například mého poskytovatele zobrazí téměř na metr přesně. Chci se zeptat jestli O2 tyto informace filtruje natolik že koncová IP je zahrnuta pod Prahu a další směrovací body jsou skryté nebo je dotyčná IP skutečně v Praze?
Host Name: 255.87.broadband5.iol.cz IP Address: 88.100.87.255 Country: Czech Republic Country code: CZ (CZE) Region: Kralovehradecky Kraj City: Hradec Kralove
Skutečně - Geo IP Tool ukazuje Hradec Králové, GeoSpy i na jiných IP z jiných krajů Prahu. Mám za to že tyto informace jsou brány ze stejné databáze tak nechápu ten rozdíl.
To HIll: je tedy možné že přes Hradec jsou podsítě propojeny až do Vrchlabí kde se má nacházet koncový stroj?
Lokalizace podle IP je naprosto bezpředmětná a přesná jen na určení státu, mám O2 VDSL, Brno a ukazuje to Rajhrad. U mobilního netu je to ještě víc mimo, kdy to ukazuje prostě Prahu, ať je člověk kdekoliv...
Asi záleží na tom, od koho máš připojení. Já jedu přes UPC a tady http://www.mojeip.cz/ když zadám mojí IP adresu, identifikuje to město kde jsem připojený.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Jak jsem výše napsal tak u IP mého poskytovatele wifi to ukazuje v mapě skoro na metr přesně (což může být náhoda) tak jsem předpokládal že koncový bod veřejné vnější sítě bude u větších měst minimálně poblíž a ne v desítkách km od účastníka.
Taky bych se zeptal jestli ta značka polohy lokace IP v mapě přibližně odpovídá reálné poloze nebo je umístěná orientačně např. na střed města? Musel by to otestovat někdo kdo příslušnou fyzickou polohu zařízení zná.
A nemáš svou IP zanesenou do RIPE, když ti to ukáže přesně adresu? To je to, co tu dal hafca, což ukáže akorát vlastníka IP rozsahu a ne geo polohu.
Někteří ISP mají v podmínkách, že tvou IP zanesou do RIPE (např. při více veřejných IP adresách).
Měl jsem na mysli IP poskytovatele, moje IP je neveřejná. Ale teď jsem to zkusil přes Geo IP Tool a ukázalo to o kilometr dál někam do polí, takže nevím proč ty rozdíly když databáze je snad stejná.
Naposledy upravil(a) Achab dne 08 zář 2013, 18:25, celkem upraveno 1 x.