Superb I TDI PD vs. Mazda 6 2.0i
Moderátor: Moderátoři
- tatramacek
A kutilmile - nelituju tě
- tatramacek
- Přílohy
-
average.jpg- průměr v létě s lehčí nohou
- (8.61 KiB) Staženo 41 x
- tatramacek
- tatramacek
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- tatramacek
Včera sem na Mazdě dělal technickou.. Prošla bez jedinný závady,což mne samozřejmě těší.. Ale netěší mne jízdní projev motoru. Včera sem si to valil do většího kopečku na pátý kvalt cca 100km/h - motor točil necelé 3000 otáček,šlápnu plyn na podlahu a ne že by motor zarazil do sedaček ale v podstatě totální mrtvo... Je možné že tady táto spojitost se vztahuje k systému DSC ? Auto má ABS,stabilizaci a kontrolu trakce a systém DSC se dá aj deaktivovat... Můj dotaz tedy zní.. Dá se tento systém deaktivovat i během jízdy nebo musí vůz stát.. Včera po rovince na trojku sem též dal plyn na podlahu,motor zrychlil do cca 3500 otáček a po té vystřelil jak raketa - v obou případech byl systém DSC aktivovaný.. Je možný aby tento systém řídíl výkon motoru aby měl kontrolu nad trakcí automobilu ? Děkuji za odpovědi.
Proto taky auta mají dole pod kapotou to, čemu se říká ŠPAJZKA a vedle řidičova sedadla to, čemu se říká ŠALTRKLACEK - aby se když už motor například nemůže, hezky za ten šaltrklacek vzalo a trochu s ním v tý špajzce pokvedlalo, aby si kolečka popovídaly zase chvíli každý s nějakým jiným než doposud a tudíž aby se motor vytočil do oblasti, kde táhnee nejvíc...