Oscilační bruska

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
TAKJAN

Oscilační bruska

#1 Příspěvek od TAKJAN »

Náhodou jsem zahlédl reklamu na RENOVÁTOR. Moc tomu nevěřím, jako každé reklamě. Otázka: opravdu to funguje jak předvádějí? Stačí to na hobby? Dá se údajně sehnat i za méně.
Eleman

#2 Příspěvek od Eleman »

Viděl jsem to v činnosti na vlastní voči. Fakt to funguje a docela dobře. Otázkou je, jak kvalitní je provedení a co vydrží nástroje :?: Nedělám reklamu. 8-)
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
p32

#3 Příspěvek od p32 »

Přesně tak. Funguje to a není to nic nového, jen se k tomu dělá nová reklama kvůli prodejnosti. Důležitá je hlavně kvalita těch nástrojů, co se tam dávají (i mezi vidiovými vrtáky jsou velké rozdíly). A je to předražené (to hoby) na to jak často s tím kdo bude dělat doma.
Hejnicek

#4 Příspěvek od Hejnicek »

Mam podobny pristroj a sice
Bosch PMF 180 E set
Asi se da sehnat o 2 stovky draz a ma min kusu prislusenstvi.
Ovsem v dobe predvanocni jsem ho kupoval dokonce levneji nez ten zmineny Renovator.
Hydrawerk

#5 Příspěvek od Hydrawerk »

Taky jsem ty reklamy viděl v teleshoppingu. Nazývají to renovátor, nebo opravátor, což jsou dost zavádějící názvy. http://www.tvproducts.cz/cz/detail/opravator
http://www.topshop.cz/hobby_a_volny_cas ... sa_1876626

Dost mi to připomíná německý přístroj FEIN MultiMaster, který se prodává ve kdejakém hobbymarketu za cca 8000 Kč.
http://www.fein.cz/cs_cz/kmitani/multim ... p-0312792/
Pikofarad

#6 Příspěvek od Pikofarad »

To není žádná novinka,v minulém století mi takovým nástrojem sundávali sádru z nohy.Brusný kotouč nerotoval,jen vibroval
doktor365

#7 Příspěvek od doktor365 »

Celeron

#8 Příspěvek od Celeron »

Já ji mám doma pneumatickou. Maká perfektně, jen se nesmí zapomenout přimazávat do vzduchový hadice. Nástrojů kupa, z Lidlu za pár stovek.
Jirka
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od forbidden »

Přesně tak, princip je dost starej, používají to i na patologii k otevírání lebek. :D
doktor365

#10 Příspěvek od doktor365 »

Ať nezakládám nové téma. Nemáte někdo zkušenost zda s bruskou jde udělat drážka do panelu. Potřeboval bych tak metr a půl pro kabel. Myslím,že by to nemuselo až zas tak moc prášit o co mi hlavně jde. Drážkovačka není problém půjčit,ale ta strašně práší.
vladimir

#11 Příspěvek od vladimir »

drážku do panelu, ani náhodou - ještě tak sádrokarton - maximum je tak nějaká díra do obkladačky na vypínač nebo zásuvku, ale líp to jde flexou a tímhle jen doladit - samozřejmě diamantovým segmentem
navíc hodně záleží na nástrojích original Bosh na broušení s uchycením na suchej zip vydrží nesrovnatelně víc než nějaká náhrada, jak brusné papíry, tak trojúhelníkovej segment - brusný papír nedrží a zničej se háčky na unášecí desce

promiň, špatně jsem to napsal , tu flexu jsem myslel na otvory do dlaždiček pro elektroinstalaci
Naposledy upravil(a) vladimir dne 15 led 2017, 11:52, celkem upraveno 1 x.
doktor365

#12 Příspěvek od doktor365 »

Jo díky za reakci. Flexa to je ještě horší jak drazkovacka , strašně prachu. Jen tak jsem si myslel , že co kdyby náhodou to šlo.
xsc

#13 Příspěvek od xsc »

Drážky do panelu se dělají, ale není to zrovna dobrá myšlenka z hlediska statiky, pokud jde podélně a je dlouhá. Zvlášť u tenčích panelů. V některých domech to mají rovnou zakázáno.
TAKJAN

#14 Příspěvek od TAKJAN »

Mně tahle věc zatím funguje v pohodě, ale ten trojúhelník se samolepem na šmirgl je už dost sjetý a jako ND to nevedou.
Crifodo

#15 Příspěvek od Crifodo »

Nevím jestli to je navazující téma, mám dotaz k vibrační brusce.
Při obnovování povrchu podrápaných a flekatých reprobeden dochází k zalepení brusných kotoučů (na "suchý zip" do vibrační brusky) odbroušeným lakem, v několika koncentrovaných tvrdých až sklovitých místech. Dá se takový kotouč nějak vyčistit? na webu existujou různé čističe brusných pláten a kotoučů od prachu, což je ale něco jiného.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“