DELL Optiplex 780, koupit?
Moderátor: Moderátoři
Co sa pokazilo?
disk - vymena za 2 minuty (bez nastrojov)
zdroj - oprava za pol hodinku az hodinku (blbo sa to rozobera)
pamat - vymena za minutu (bez nastrojov)
zakladna doska - nikdy neodisla len tak, jednu odpalil blesk cez ethernet, druhu niekto sikovny (voda, 230V a USB port)
a nic viac vnutri nie je
PixelOrgy píše:MetalGod píše:... Nainstaluješ systém a jedeš.
tak. a co si vybavuju, tak zdroj je nestandardni rozmerem, ATX konektor je stejnej. Tzn pri trosce fantazie tam v nouzi jinej zdroj nabastlis
Sice jeden o koze a druhej o voze, ale pravda. Mám GX-150 (desktop). Tam je 20-pin ATX konektor, pinout je stejnej, akorát tam chybí bílej drát (-5V), jinak je to to samý.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
— Winston Churchill
Vista několik let provozována na Intel Dualcore a 4 GB RAM a vše fungovalo jak má
JehoVista a odladěná? To si děláš kozy, tak zmršenou parodii na fungující systém svět neviděl - zlatý "sedmy" a před nima samozřejmě ZLATÝ XP-ÉČKA...Basic píše:... Poté na tom samém stroji provozovány 2 roky W7, ale už to nebylo takové, jako ty odladěné Visty.
Stejně je mi ale záhadou, proč celej M$ vypustil z vývojovejch laborek tak narychlo a tak zoufale nedodělanej zmetek, když klidně stačilo pomakat ještě pár měsíců a mít vývoj produktu aspoň v takový fázi, v jaký nakonec ten systém šel "ven" pod názvem Win 7... Nic je nehonilo, ani Mac, ani "tučňáci" nechystali žádnou extra hot novinku, tak proč se s tím tak hnali? XPéčka by ten cca rok další funkce na pozici nejrozšířenějšího systému světa v naprostý pohodě udejchaly i na výkonnějších železech, tak mi zůstává záhadou PROČ tak riskovali a šli na trh s takovým ZGARBEM...???
A kutilmile - nelituju tě
Na Optiplexu jsem vyladil systém tak, že po nabootování, který trvá 18s (pomalej disk, 80G Kaviár), zabere v RAM necelejch 80MiB (z 256MiB). Přitom se jedná o plnohodnotnej moderní systém (ne jako 12 let starý XPčka, který se staly legendou jen proto, že M$ nebyl po 6 let schopen vydat novej OS, a následovník stál za houno), kterej na 1GHz PIII s archaickým čipsetem i815 běží svižně.
— Winston Churchill