Frekvence v Brně
Moderátor: Moderátoři
-
radioatom
Frekvence v Brně
Děkuji, Radim
- Artaban001
buddyns píše:Zkus 466.385 a 466.210, to jsou pochůzkáři zajímavé je to spíš k večeru ...
Taky bych se rád dozvěděl nějaké nové frekvence
466.390
466.590
466.790..
466.070 - řídící kanál pro TRUNKovou síť. Občas ho přepínají na jiný kmitočet. Vzhledem k tomu, že ten Trident je dost "tupej" a náchylněj na "zrcadla", testuji ho spíš v Brně, než tady
460.810 - Nějaký data. Nepravidelně, ale dost často. Asi telemetrie.
Uvažuju, jestli nejít do Icoma IC-R6..
Zachyceno to bylo pořijímačem SDR na PMR pásmu, tedy okolo 446.4, bohužel frekvenci to neukazuje zcela přesně, čili to bylo tutově 446, ale co zatím, přesně nevím.. Přijímač některé stanice ,,zrcadlí" čili tam jsou vícekrát, možná jsem to chytil jinde a frekvence není vůbec správná.
Netuší někdo co to může být za hlášení, jaký je přesný kmitočet..
http://www.youtube.com/watch?v=8ckcGXzBlHo
CZJKP1 píše:Neví někdo co je toto hlášení..
Zachyceno to bylo pořijímačem SDR na PMR pásmu, tedy okolo 446.4, bohužel frekvenci to neukazuje zcela přesně, čili to bylo tutově 446, ale co zatím, přesně nevím.. Přijímač některé stanice ,,zrcadlí" čili tam jsou vícekrát, možná jsem to chytil jinde a frekvence není vůbec správná.
Netuší někdo co to může být za hlášení, jaký je přesný kmitočet..
http://www.youtube.com/watch?v=8ckcGXzBlHo
Pokud se chceš věnovat příjmu trochu vážněji, tak by neuškodilo, kdyby sis pořídil trochu lepší přijmač.
- Artaban001
buddyns píše:Mám koupenou ten Baofeng taky a jsem spokojenej !
Edit chvilku poslouchám a
466.358 pochůzkáři
466.590 záchranka
Naposlouchal jsem akorát jak uklízeli kolem 8 hodiny klacky a bezdomovce převáželi na záchytku
To je trunková síť. používájí ji strážníci městské policie, technické služby a ještě jakási firma. Podle pamfletu staženého z netu by měly kmitočty končit 0 (466.590 je správně). Podívej se na
http://www.kmitocty.cz a najdi si tam tabulku pásem a frekvenčních kroků. Hodí se..
- Artaban001
buddyns píše:466.070 zní jako digitál
Je to řídící kanál TRUNKu. v klidu jsou na něm všechny vysílačky. Pokud někdo začne vysílat, jeho vysílačka díky tomu řídícímu kanálu ví, na jakou frekvenci má jít (vysílačky vysílají o 10MHz níž, než Ty posloucháš). řídící kanál nějak ovládá obě strany řetězce. Takže pokud někdo začne vysílat, jeho vysílačka ví, kde má prostor a trunk nastaví koncovou stanici na příjem a komunikace může začít. Jak to nevím.. Jestli ta vysílající radiostanice odvysílá nějaký paket, pomocí kterýho trunk ví, koho má spojit? - vstupní frekvence nemonitoruju..
- Artaban001
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Jinak jsem ulovil zatím následující, mimo výše uvedený:
468,710 - asi ochranka na letišti, nebo něco podobnýho z letiště
461,030 - DPMB
461,230 - DPMB
Nebylo by špatný psát sem nějaký ty úlovky, na netu jsou informace značně neúplný, nebo zastaralý.
forbidden píše:Nebylo by špatný psát sem nějaký ty úlovky, na netu jsou informace značně neúplný, nebo zastaralý.
Jsem jednoznačně pro, jenže alespoň to zviditelnit (!) aby napsali i ostatní nějaké zajímavé frekvence, nemusí to být jen 70cm pásmo !! Na netu se najde opravdu prd ! Díky za to DPMB, je to taky trunk ?
Btw. na tomto odkazu v 17:00 hodím stream třeba do 21 hodin brněnských pochůzkářů a záchranky
- Artaban001
Buddyns: však jsi si stáhl ten pamflet, na kterej jsem tu nedávno dával odkaz. Skenuj podle něho.
A možná by stálo za to zde na bastlírně založit sekci "Radiomonitoring", nebo něco podobnýho. Akorát by možná byl problém, kdyby se našlo nějaký pako z vysílačkou a začal by tam dělat bordel. Pak by jsme i my měli po "žížalkách"..