Vymena obrazovky 100Hz za 50Hz.
Moderátor: Moderátoři
- heldybeldy
Přižhavení je rozhodně nejjednodušší operace jakou lze na odepsané obrazovce provést. Regenerace se mně osvědčila na starších Teslách, nebo na ruských obrazovkách. U současných obrazovek (starých cca 10 let) se mně regenerace nejevila zrovna nejlepší (ale připouštím, že máš jinou zkušenost). Emisní vrstva která je nutná pro fukci obrazovky je od výrobce nastavena tak, aby vydržela po dobu záruky. (Systém "kurvítek" je již v tomto vlákně detailně probrán).
Netvrdím, že přižhavení je vůči obrazovce korektní, ale je nejjednodušší a fyzickou výměnu obrazovky mohu provést později.
To ovšem nebyl případ popsaný na začátku, neb obrazovka byla dle popisu úplně trop.
Ahoj Zbyněk.
Zbynek píše:Ahoj Kondíku.
Přižhavení je rozhodně nejjednodušší operace jakou lze na odepsané obrazovce provést. Emisní vrstva která je nutná pro fukci obrazovky je od výrobce nastavena tak, aby vydržela po dobu záruky
Pokud by tomu tak skutečně bylo,tak potom by třetina TVP odešla už po půl roce,jedině že by výrobce počítal s tím,že u té třetiny jede TV téměř non-stop. Potom by ale zbývajícím dvěma třetinám které mají mnohem kratší průměrnou provozní dobu na den,musela TV vydržet ůměrně déle.
Na mé Sony jsem před nedávnem měl "nalítáno 5000 hodin provozu.Za chvíli překročí dvouletou záruku. Mimochodem,skoušeli jste si někdo spočítat kolik hodin denně taková TV v průměru jede?
A na závěr,dle mých skušeností je přižhavování u Sony v podstatě k ničemu. Ještě ani u jedné obrazovky mi nepomohlo ani na krátko "vylepšit" její parametry.(a to jsem šel kolikrát až na 12V!!!!)
Výmena obrazovky
-
Návštěvník
Zbynek píše:Inu , co dodat. Máš-li takovou zkušenost, nelze než takový názor akceptovat. Ale s tím sledováním televizní masáže to moc nepřeháněj. Sedm hodin denně je skoro hodně.
![]()
Ahoj Zb.
Používám TV jako "kulisu" (očko,viva atp.) jako dle mého názoru spousta ostatních lidí. Jen jsem tím chtěl říct,že spousta lidí si ani neuvědomí,kolik hodin denně TV naběhá.