Samovolné vypínání pračky Whirlpool AWE 7616
Moderátor: Moderátoři
Samovolné vypínání pračky Whirlpool AWE 7616
Když je však pračka nastavena na jiné prací programy, závada se neprojevuje. Děkuji za pomoc.
v NTC. Nahráli mi nový software a prodali nové NTC. Po zpětné montáži se však chyba objevila znovu. Při posledním praní na programu 1,5 hodiny (předtím jsem omylem uvedl program 1 h) se hned na začátku rozsvítila červená kontrolka s emblémem klíče a pračka se během prvních dvaceti minut třikrát vypnula, takže ji bylo nutné vždy znovu zapnout. Po třetím zapnutí již pračka doprala bez problémů.Na displeji pračky žádná chyba signalizována nebyla a červená kontrolka v druhé polovině programu již nesvítila.
- tatramacek
mám skoro ten samý problém s pračkou Whirlpool AWE 8723.
Majitel si stěžoval na to, že se pračka občas na impuls tlačítka start nezapne, anebo se vypíná uprostřed programu.... Pračku sem připojil k vodovodu a odpadu,dal program bavlna,stiskl tlačítko start a v řídící desce se aktivovalo relé a v momentě se vypnulo... Udělal sem s ní tři diagnostiky.
U první se fáze zastavila na ERR F08 - dle vyjádření servisu - závada na topném okruhu...
U dalších dvou pračka projela fázemi diagnostiky:
C01, C02, C03, C04 a CO5 - a u této fáze zůstala cca deset minut... Motor se točil protisměrem hodinových ručiček... Bez přerušení...
Poté jsem zapnul prací cyklus - pračka prala v pohodě,ohřívala.. Poté sem přerušil program,abych zjistil teplotu vody a poté nereagovala na stisk start tlačítka vůbec... - topení je opravdu hezky čisté... Napadá mne to NTC čidlo které pračka má.. Ale spíše mne udivuje,proč nereaguje na ten stisk tlačítka START
- monterjirka
Já tu druhý den bojuji s Whirlpool AWE 7615, nejprve se stalo, že se během praní zastavila. Pak už nešla zapnout.
Teď se chová tak, že po zapnutí vydrží pár vteřin, pak začne displej i kontrolky blikat, za pár vteřin zhasne a zapnout jde až po delší době, ale opět se nerozeběhne.
Vypadá to, jako kdyby něco přetěžovalo zdroj a elektronická pojistka ho vypínala. Ale nedaří se mi najít co to dělá.
"Inženýři" Whirlpoolu vymysleli zapojení zdroje, které ani výrobce Integráče LNK304 nemá v katalogovém listu...
- monterjirka
- monterjirka
Už to funguje, ale diody nebyly tak úplně OK.
Zajímavé je, že to je zapojené trochu jinak než v dostupné dokumentaci.
Vůbec tam není kombinace R2/C3 a místo toho je tam Zenerka na 200V (1N5956). Ale vykazovala úplně jiné vlastnosti než by měla mít.
- Přílohy
-
WH SCH.pdf- (22.24 KiB) Staženo 304 x