Kabel na domácí video telefon

Sem patří samozřejmě i přístroje s "utrženým sluchátkem"- bezdrátové, ale vždy dále s okolním světem komunikující po vedení, a to nejen ve veřejných sítích.
Pro telefony GSM a podobné máme samostatnou sekci.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
markoni
Kontaktovat uživatele:

Kabel na domácí video telefon

#1 Příspěvek od markoni »

Zdravím
Potřeboval bych poradit jaký kabel do země na domácí video telefon na příklad http://shop.emos.cz/zbozi/3010000101-do ... ada-rl-03m na vzdálenost tak cca 30 metrů a jestli je nutný pro přenos videa koax nebo stíněný obsažený v tom kabelu?díky
Čím víc dál se snažím se učit tím poznávám že nic nevím .Poslední 2 roky mám kvadruparézu
Sandal

#2 Příspěvek od Sandal »

UTP Cat5 vyhoví.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
markoni
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od markoni »

Mohu ho zakopat do země jen tak nebo ho mám dát do husího krku nebo jak ho chránit v zemi ? díky
Čím víc dál se snažím se učit tím poznávám že nic nevím .Poslední 2 roky mám kvadruparézu
Zirafka

#4 Příspěvek od Zirafka »

Přímo do země můžeš dát jen kabel na to určený. Každý jiný se dříve nebo později, spíše dříve, zničí.

Kouzelné slovo je "chránička" :-)
Sandal

#5 Příspěvek od Sandal »

Přesně tak.Dej to třeba do 30ky Kopoflexu a ty kabely si tam protahni rovnou 2.Může se to hodit.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
Jodr

#6 Příspěvek od Jodr »

Všechno jsem natahal do Kopoflexu pro jistotu ještě se strunou, abych v případě potřeby mohl protáhnout další. V délce 30m dávej pozor na ostré zatáčky a ohyby, snad není třeba zdůrazňovat, že je nutné věnovat pozornost provedení případných spojů chráničky. Je dobré spoj utěsnit proti vodě, mělo by stačit přelepení izolepou. Žádnému kabelu nemůže svědčit uložení ve vodě, včetně mořských. Slaboproud vždy ve zvláštní chráničce. Nelze použít společnou chráničku se silnoproudem!
Odpovědět

Zpět na „Linkové telefony, faxy, tel. ústředny včetně domácích“