už nějakou dobu řeším usazení tabletu do auta a jeho připojeník dvojici zesilovačů. Dosavadní problém bylo poměrně silné rušení z tabletu při nabíjení. Z reproduktorů byl slyšet alternátor, podivné náhodné zvuky generované tabletem a stejně i tak doteky na displej. Všechno vyřešila indukční vazba obyčejným transformátorem na EI plechu který má dva primáry 0-100V a dva sekundáry 0-12V.
Zprvu jsem zapojil audiovýstup tabletu na jeden 100V primár, a na druhém 100V primáru jsem měl připojen logaritmický potenciometr tuším 10 nebo 50k pro regulaci hlasitosti. Vše fungovalo, avšak tablet nemá dostatečné napětí pro vybuzení zesilovačů, proto jsem potenciometr přepojil na jeden 12V primár, zvuk z reproduktorů byl značně silnější, přesně jak jsem si představoval, ale při pootočení trimrem z jeho maxima níž zvuk téměr utichne, a po celé dráze se naprosto podivně zesiluje či zeslabuje.
Má otázka je, jestli při použití trafa mám použít klasický lineární potenciometr pro regulaci hlasitosti, a hlavně jestli tím převodem 100/12=8,3x náhodou při neopatrném zacházení neodprásknu 6V vstupy zesilovače.
Nebo jestli mám ponechat z prvního pokusu přenos trafa 1:1 a řešit zesílení nějakým napěťovým zesilovačem s OZ.
Díky