Správne si pochopil "Vadný panel" (ako som napísal už len zháňať druhý či že kúpa nového panela čo sa v 99 percent nevypláca to fakt kúpa novej TV výjde ekonomickejšie asi v tom bude to k***ítko nie ? ) .
Tie páskové vodiče sú upnuté na driveri ( taký plošák čo budí segmenty LCD

) . Niekde budú prerušené alobo driver napájanie nemá "šťávu" no asi tak

. To zistíš až to rozoberieš

. Buď pritlačíš tie páskové vodiče "kšandy" (asi nejaký naparovaný uhlík obalení fóliou

) a pôjde to ( niekedy sa tie "pásky "dajú aj ľahko prižehliť ale to je už iná kapitola ) alebo budeš merať tie driveri hlavne Udri . Otázka znie čo to spôsobilo

.
Stejne máš ten panel vadný je BAD

ale opatrním spôsobom mu snáď MOŽNO ešte pomôcť. Ja som podobným spôsobom robil už asi 4 panely a "kreslia" dodnes.
Máš viacero možností záleží to od teba aký si šikovný . Buď sa zas niečo nové naučíš a "pozrieš si črevá LCD" alebo nie nooo hold niekedy to aj nevýjde . Možno že tá telka aj tak stejne končí v "koši" takže nemáš čo stratiť . Ale ak máš čas a chuť naučiť sa niečo nové tak to nevzdávaj a pusť sa do toho .
Na podloženie stačí taký "tvrdší "materiál ako molitan (podkladajú sa ním aj dosky v notbookoch) alebo plast kartón len nech to "nežere vlhkosť" na to pozor. Aj sila prítlaku musí byť úmerná

lebo ti tie vodiče "rozdrtí" .
A nezabudni že musíš pracovať v absolutnej možnej čistote a precízne. Ak to nezvládneš (je to tvoje riziko ) tak to predaj hneď na náhradné diely možno to niekto kúpi a ty dačo získaš

. Potom už len nová telka nooooo ( s tým počítaj ale nádej umiera posledná )

.