Elektrolyt s nizkym svodovym proudem
Moderátor: Moderátoři
Elektrolyt s nizkym svodovym proudem
Je realne takovy sehnat, nebo mam rovnou vzdat procitani DS.
Jake nejmensi hodnoty lze u takoveho kondiku dosahnout?
Dal jsem si tu práci a provedl měření.
Protože jiné elyty než NIPPON nepoužívám, zkusil jsem proměřit tento elyt 2200uF/10V
http://www.ges.cz/cz/rad-2200-10-ht-rm5 ... 13841.html
Měřil jsem celkem 2 ks nový nepoužitý (nenaformátovaný) elyt při cca 25 st. C.
Připojený na napětí 10V byl proud po cca 3 minutách asi 1uA a něl snahu dále klesat.
Při napětí 6,3V jsem naměřil proud 0 uA (menší proud než 1uA můj měřák nezměří).
Otazka je co to udela s casem, jestli se nebude zvetsovat.
Meril jsem i nejaky vysilac k dalkove ovladane zasuvce, tam bylo bez kondiku 20nA, s kondikem co tam byl 5uA
Ja tim potrebuju vykryt spicky pri vysilani, aby poklesem napeti nepadal mcu kdyz je baterie slabsi. Supercap vypada dobre, jak je na tom s zivotnosti? Pred casem jsem cetl ze to neni o moc valnejsi nez lepsi baterie.
Nemam s timhle ale zadne velke zkusenosti.
- czatlantis
Mám tu dva velký Nippony KY 10V/10 000uF, sám jsem zvědavej, kolik do nich poteče, nechám to přes noc, jeden na 9V baterce a druhej na liion baterce (4V). Jo a mám tu Nippony LXZ 6,3V/4700uF, tak jestli chceš, tak ti je změřím taky
EDIT: po cca 5 minutách jsou proudy 13,7uA@9V/1,1uA@4V
czatlantis píše:Vždyť supercapy se na tohle vůbec nehodí ...
Neplacej tu nesmysly, kdyz vis o problematice double layer kondu prd.
Ten typ co jsem dal je primo na tento ucel.
Se svodovym proudem si u Al kondu polepsis, kdyz budes hodnotu kondu optimalizovat na nizsi kapacitu a povolene napeti 2x predimenzujes.
Svody jsou udavany pri nejake teplote, pri 25C jsou podstatne nizsi.
Kondy 1500uF/16V do MB (Sanyo WG, Nippon KZG) maji pri 5V pod 3uA, vyletovane z blbe desky.
3300uF/10V Nippon SMG pri 5V cca 6uA
470uF/35V Nipon KZE pri 5V cca 1uA
- czatlantis
EDIT: tak ten 6,3V/4700uF nippon LXZ po 6hodinách na 4V: 0,2uA, takže naprosto pohoda a je to myslím vítěz, kterej můžeš použít (pokud máš dost místa)