žiarovka do MagLite baterky
Moderátor: Moderátoři
žiarovka do MagLite baterky
Ide o 6V akumulátor Ni-HM, 9,5Ah
To všechno by se dalo napasovat do reflektoru na kulatou pocínovanou DPS, která zaleze tak nějak do půlky vejšky reflektoru. Z vnitřní strany zdroj konstantního proudu např. s LM317, z vnější strany LED. Reflektor tam nebude mít takovej význam, LED do stran moc významně nesvítěj, taková žárovička svítí třeba pod úhlem 300°.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Ano, podľa názvu baterky som ich stránky prehľadal. Našiel som "originálnu" žiarovku, ale bez udania watáže. Preto bol ten dotaz. Viem, originál je trochu drahá, aj že taká baterka si ju zaslúži.
Ale - vzhľadom na to, ako sa ku mne baterka aj s nabíjačkou a bez žiarovky, aj bez náhradnej, a že sa bez nej zaobídem /je to dosť špeciál, výrobca dáva kupujúcemu niečo ako doživotnú záruku/, nebudem do nej zbytočne investovať. Chcel som preto vedieť jej parametre, aby som prípadne našiel možnú "lacnejšiu" náhradu. No a zajtra jeden díler žiaroviek mi má doniesť na ukážku nejaké 6V halogenky s päticou G4.
Aha - a asi úplne rovnaká ide do projektorov, ale je rovnako drahá, ako originál.
- Bastlfanda
Má to cenu? Maglite se mi tu doma už nějakou dobu válí a těch údajnejch 180lumen mě láká (a v kombinaci s buřtama snad i s relativně dlouhou výdrží baterek), teoreticky by to mělo bejt oproti origo nebe a dudy, ale co skutečnost? Nerad bych vyhodil šest kil (+poštovný), abych zjistil, že to svítí "o trošku líp" ... chtělo by to možnost si to vyzkoušet/porovnat, aby se mi tady pak baterka neválela i s diodou
- czatlantis
- Bastlfanda