Sháním schéma na TV Morava CTV 2170

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Kaca
Kontaktovat uživatele:

Sháním schéma na TV Morava CTV 2170

#1 Příspěvek od Kaca »

Zdravím Vás! Mám doma televizi která občas zlobí tak že pulzuje zdroj a telka nemůže naskočit. Někdy naskočí a někdy ne. Hledal jsem schéma např. tady: http://www.opravyelektroniky.sk/schemy/ ... TESLA.html
http://www.opravyelektroniky.sk/schemy/ ... 70_80A.pdf ale to nesedí. Všechny součástky ve zdroji začínají osmičkou. Přikládám foto:
Z desky jsem označení šáska nenašel ale CTV2170 to podle schéma v odkazu není. Nznáte prosím někdo alespoň typ toho šáska?
Ještě dodámže ve zdroji je osazen 44608P40.
Přílohy
IMG_1362.JPG
(29.83 KiB) Zatím ještě nestaženo
IMG_1361.JPG
(46.48 KiB) Staženo 7 x
BOBOBO

#2 Příspěvek od BOBOBO »

A zkusit to hledat dle typu VN trafa ?
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Kaca »

Ano. Našel jsem podle toho 44608 ve zdroji. Je to s největší pravděpodobností 11AK30. Nicméně telka už jede. Závadou byl student na pinu č. 8 toho 44608. Dělěljsem na tom od čtyř od rána a asi tak před hoďkou jsem to náhodou vygooglil.
Děkuji a zdravím! Z. :)
BOBOBO

#4 Příspěvek od BOBOBO »

A nějaký potisk na plošáku jsi dodatečně nenašel? Když už víš , co hledat . Kdyby jsi našel , tak to vyfoť a dej sem .
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Kaca »

Nenašel. Ač jsem se hodně snažil. Není ani štítek na VN trafu. Je to stará uzená makrela. Patří to kamarádovi z vesnice. Podle toho jak je vyhřátý pozistor tak to ani nevypínal na noc a musela běhat určitě celej den. No, majitelé jsou na penzi tak mají čas na telku. Zaprášené to bylo tak že to ani dílenskej dvoupísťák nedokázal pořádně vyfoukat. No, prostě to nejlepší do bytu na opravu.
Podle toho zapojení ale nejspíš bude 11AK30. Budu jí ještě dnes trápit abych měl jistotu ale pokud to bude jen trochu možné tak už do ní nemaknu.

http://www.ebastlirna.cz/ddump/files/Sc ... 11AK30.pdf
omegatv

#6 Příspěvek od omegatv »

Podla obrazku to v žiadnom pripade nieje 11AK30 je to niečo ine nejaka čina.
...Laco...
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Kaca »

Aha. Tak ale podle zapojení zdroje to souhlasí.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od ZdenekHQ »

O jedné TV Morava vytažené z kontejneru můžu říct, že po výměně suchých a olezlých elytů a proletování fungovala asi 14 dnů, pak začalo "střílet" VN. Kupodivu po zalepení díry sanitárním silikonem a kouskem silikonové podložky pod tranzistory funguje dodnes, t.j. cca rok a půl, stejně jako podobně "ošetřená" Otava.

Pracovně tomu říkám "poslední pomazání".
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Kaca »

Takhle jsem už dávno ošetřoval silikonem VN trafo u jednoho OVPčka, typ už si nepamatuji. Řekli mě tenkrát že je to na 14 dní a že VN trafo stejně brzo odejde. Telka pak makala ještě minimálně 5 let a to jsem ji zapl a ani nečekal až silikon zaschne.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“