Harman Kardon AVI250 - lupance v L+P repro při vypnutí
Moderátor: Moderátoři
Harman Kardon AVI250 - lupance v L+P repro při vypnutí
První co mne napadlo, bylo, že relátko od hlavních repro je už asi špatné a vypne se zpožděním, což následně způsobí ono lupnutí. Zkoušel jsem tedy přehodit relé od SURROUND na hlavní repro, ale problém nadále přetrvává. Měřil jsem ochranné diody u relátek, vše OK. Další zajímavost co jsem zjistil, je, že tento problém se objevuje jen pouze v případě, kdy je na zadní straně AV propojený příslušný PREOUT výstup, pokud ho rozpojím, žádné rušivé napětí se na výstupu neobjeví.
Zkoušel jsem také pro zajímavost měřit na výstupu nějaké hodnoty, ale mám k dispozici jen dig.voltmetr, což pro tuto situaci není zrovna ideální, nicméně po zapnutí AV a následném připnutí výstupů přes relé se dá naměřit po ustálení nějakých cca.20mV ss (na všech třech L,P,C je to stejné). Při vypnutí mi na displeji voltmetru zpravidlo probliklo nějakých 300-500mV, někdy i více (měřeno několikrát).
Další věc, která se mi úplně nezdá být optimální, je stav hlavních filt.kondenzátorů, zda-jí se mi být už nějaké nafouklé (viz.foto), nicméně nedokážu si představit, jakou-že spojitost by to mohlo mít s popisovaným problémem. Měnit jsem je zatím nezkoušel.
Vzhledem ke stáří receiveru si nejsem příliš jistý zda-li má smyl vůbec se tím dále zabývat, nicméně pokud se někdo s tímto problémem již v minulosti setkal a povedlo se mu ho odstarnit, tak samozřejmě uvítám každou radu a pomoc.
Předem díky za jakoukoliv reakci, schema koncového stupně přikládám, SM mohu případně poskytnout k dispozici.
- Přílohy
-
003.jpg- (63.96 KiB) Staženo 130 x
-
HARMAN-KARDON-AVI250_SM_-63.png- (266.69 KiB) Staženo 164 x
- serviceman
serviceman, mkat: na ty velký kondiky bych byl celkem ochoten věřit, pokud nedělaj správně co maj, dějou se pak občas skutečně zajímavý věci, který si lze normálně těžko vysvětlovat, nicméně nákup ať si rozhodne majitel, rozpočet na nákup už jsem mu dal, vzhledem k výši cen pochybuju že na to kývne
nicméně v tomto případě bych čekal, že podobný lupance bude vydávat i ten C .. identický zapojení, stejný nap.napětí, stejný zdroj nf buzení, tak proč kur.va u něj nic ? zvláštní ... ale holt, občas jsou to věci mezi nebem a zemí
- serviceman