Kondenzátory
Moderátor: Moderátoři
Kondenzátory
Většinou ale ztráta 50% kapacity je důsledkem prožraných tenkých elektrod a takovému kondu asi brzo upadne i prožraný vývod elektrody uvnitř pouzdra. Jestli máš takových kondů víc kousků, prostě jeden otevři, rozviň a budeš hned vědět víc.
jezevec píše:Měření kapacity elytů je nanic, důležitý je ESR...
Do zesu taky nemusím měřit,jetli tam cpu 10 000u nebo 1000u,on totiž takový 1000u kond má mnohdy menší ESR než ten s 10x větší kapacitou,že by byl potom lepší?
- jezevec
- Hlavní moderátor
- Kontaktovat uživatele:
DjRix píše:jezevec píše:Měření kapacity elytů je nanic, důležitý je ESR...
Cože?? Skus to říct výrobci spotřební lelektroniky,který na závěr výrobního procesu testuje osazenou desku. Nač měřit jestli jsou osazeny všechny součástky,když stačí měřit ESR,že??
Do zesu taky nemusím měřit,jetli tam cpu 10 000u nebo 1000u,on totiž takový 1000u kond má mnohdy menší ESR než ten s 10x větší kapacitou,že by byl potom lepší?
Chlape, ty mluvíš o koze a já o voze, tady byl zmíněn elyt v primáru impulsního zdroje a jednalo se o měření jeho kapacity a já tvrdím, že měřit kapacitu elytů při opravě je naprd.
Buď měřit ESR nebo průběh zvlnění oscilem. Jak už bylo zmíněno, hodně napoví i vzhled elytu.
Re: Kondenzátory
karas píše:.....Mám třeba elyty ve zdroji TV -200mikro/350V a mají hodnotu 100mikro.
Myslel jsem že šlo o příklad(soudě podle toho třeba),proto moje reakce,nelze to tak jednoduše říct,někdy je důležtější kontrola kapacity,jindy ESR,mnohdy oboje. Pokud se budeme bavit o TV,tak tam je skutečně nejdůležitější ukazatel ESR.