Oprava svářečky Migatronic LDH 160
Moderátor: Moderátoři
Oprava svářečky Migatronic LDH 160
Známý mi poslal svářečku jestli bych sem mu nemohl na ni podívat že už 5 let nefunguje. Jak mi ji dones sem se zhrozil, svářečka byla jak lego všechno poodpojované, odšroubované, v řídící jednotce nebyly všechny 4 hlavní usměrňovací rezistory ale jen 2 a navíc o hodnotě 15K /10w (mají být 180R / 10W) = někomu se asi hodily nebo tam bylo letováno, dále byly proražené rychlé výkonové diody MUR880E v obou spínacích jednotkách a jedna zenerka 9V1 tam. Po večerech jsem se bavil a měřil vše co se dalo před zapnutím, až na těch pár věcí co sem uvedl tak nic dalšího proraženého jsem nenašel teď jsem to zapnul a po zapnutí sepnul elektromagnetický ventil argónu a roztočil se ventilátor a řídící jednotka indikovala zelenou LED zapnuto. Tak jsem se zaradoval a chtěl jsem jít měřit dále ale po deseti sekundách mi vybouchl pod hlavou kondík 220 uF/50V v řídící jednotce (hned u těch přívodních rezistorů).
Nic méně chci se zeptat jestli někdo nevlastní schéma řídící jednotky nebo spínacích jednotek, návod se zapojením kabelů mám, podle něj sem to zapojoval, to mám dobře sem to několikrát kontroval, na internetu sem to dlouho hledal ale nenašel jsem to, aspoň kdyby se našel někdo kdo takovou svářečku má, nebo vlastní návod. ?
Děkuji za odpovědi, přiložím fotky.
- Přílohy
-
spínací jednotka.jpg- (260.1 KiB) Staženo 267 x
Bouchl kondík u prvního výkonového rezistoru z prava.
- Přílohy
-
dící jednotka.jpg- (245.22 KiB) Staženo 270 x
- Přílohy
-
schema.jpg- (276.06 KiB) Staženo 338 x
P.s. přikládám přívod napětí do řídící jednotky co sem nakreslil.
Kříže na schematu jsou K.O. polovodiče
- Přílohy
-
img115.jpg- (214.6 KiB) Staženo 247 x