Elektrocentrala bez stabilizatoru napěti

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mirekma

Elektrocentrala bez stabilizatoru napěti

#1 Příspěvek od mirekma »

Mam problem jak ustalit přepěti na centrale.
Centrala nema stabilizator napěti a tak mi při zapnuti klesne napěti (což by mi nevadilo motor přida a napěti zvedne) ale co je velky problem při odpojeni nějakeho spotřebibiče stoupne napěti až z 230V na + - 320V což už je problem a taky jak se motor zahřeje sam trochu zviši otačky a tim zvedne napěti.

Tak tedy potřebuji poradit jak nebo kde koupit zařizeni ktere by udrželo tych par vteřinel. na +-230v než motor klesne z otačkama a napěti sniži.

Vykon centraly je 1x230V 1000W potřeboval bych tak 300W se stalym napětim at na to mužu připojit tv nebo pc at mi nezhoři,na světlo mi to je jedno at si zaři a kdyby tak nova žarovka stoji pakatel.
Hledal sem ruzne stabilizatory ale ty jsou spiš pro podpěti ale ne na Nadpěti,koupil sem dokonce zasuvku s chraničem ma chranit přepěti až 3000V ta si ani neškrtne jako by tam nebyla nejspiš je na klasicky jednofazovych 230V protože ta centrala ma DVĚ FAZE !!! NEJSPIŠ PO 115V(nechaputo proč neni 0) v obou kolikach zasuvky tak to neni klasickych 230V v jedne fazi a tak ji nemužu připojit ani do běžne domaci sitě musim k ni natahnout zvlašt prodlužku.
Myslim že by to mohlo snad jit nastavit nějakymy tyrystorama ktere by to vystupni napěti řidly nebo snad kondenzatorama co by špičku pohltily ale nevim jake.
Poradte mi prosim (i planek jak sestavit )nebo jestli něco mate nějake zařizeni -koupim.

TAK UŽ TO KOLEGA NAŠEL
APC Line-R 1200VA Automatic Voltage Regulator --TEN TO UMI
http://hsys.eo.cz/index.php?p=id54131251
icq 302-959-907 mirekma@atlas.cz
HiGhLaNdEr
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od HiGhLaNdEr »

asi bych to napětí usměrnil, vyfiltroval malým kondem a porovnával s nějakou referncí a když by přesáhlo 245V (na kondu bude špičkové) tak bych k tomu přes triak připojil 200W žárovku. Jen na tu chvilku.
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“