Audiomodul MP3-PAN-FM od fy Flajzar, brum
Moderátor: Moderátoři
Audiomodul MP3-PAN-FM od fy Flajzar, brum
http://www.flajzar.cz/data/files/765-MP3-PAN-FM.pdf
Pořád se mi do vstupu zesilovače indikuje brum a nemohu ho odstranit. Jisté zlepšení přinesl pouze samostatný napájecí zdroj .Klasické zapojení zdroje s odrušovacími kondíky na 7805 , vstupu a výstupu zdroje bohužel nepomáhá.
Předem děkuji.
Pokud jsem použil přímo výstup pro zesilovač Out L a Out R a jako zem svorku A GND,tak to vykazovalo nejhorší výsledky(tedy nejvyšší brum).Pro BOBOBO ,ve tvém příspěvku cítím jistou ironii a kritiku (pokud jsem napsal něco špatně,omlouvám se-žeby ten odkaz???,uvedení jména firmy atd ???).
Pokud to ale myslíš vážně a bez kritiky,nemohu ti vyhovět,momentálně je to roztahané po stole.
Jestli ti to bručí tady, máš něco špatně zapojené.
Nebo si jen myslíš, že máš dobře filtrovaný zdroj a ono ne.
Proto požadavek na fotku a schéma pokládám za nejen oprávněný, ale jeho splnění je jedinou cestou, jak si udělat jasno a nehádat.
Křišťálovou kouli máme, ale moc žere, tak do ní už ani necpeme baterky...
- serviceman
ZVUK2000 píše:Hill píše:Ale ty svorky OUT L a OUT R jsou tam přece určené k připojení zesilovače.
Ale v návodu píšou že to jsou repro svorky a MÍNUSY SE NESMÍ SPOJIT.
Ale o těch svorkách nebyla řeč.
Výstup pro externí zesilovač není na okraji desky, ale téměř uprostřed. I s AGND, což je společná zem pro analogový signál.
A brum tam nemá při správném propojení co pohledávat.
Hele:
- Přílohy
-
Audio_OUT.gif- (129.97 KiB) Staženo 141 x
Děkuji všem,kteří se mi snažili pomoci.Vše jsem znovu vykuchal a prohlédl.Jednak jsem zjistil ,že výstupy R+ ; R- a L+ ; L- jsou výstupy pro malé reproduktory (na druhé straně pl.spoje jsou IO - HXJ 2008 pro každý kanál).Vygooglil jsem,že se jedná o 3W zesilovač,takže jasno.Nevím,proč jsem výstup zapojil zrovna tam-prostě jsem zazmatkoval.NF výstup pro zesilovač je opravdu uprostřed(out-L a out P).Zapojil jsem tam tedy výstup,a jako napájení jsem použil zdroj 5V ze set-top-boxu a jede to krásně bez brumu,takže vyřešeno.
Ještě bych poprosil kolegy,zdali někdo neví ,kde sehnat schema(doporučené zapojení) obvodu HXJ-2008.Na googlu jsem našel jen popis,schema bohužel ne.Docela mne to zajímá pro další využití.
Zatím moc děkuji.
A nakonec ještě prosbu všem(pak už dám pokoj).Přikládám datashed obvodu 2008.Je to monofonní zesilovač,takže jsou tam 2 a je vysloveně zakázáno spojení -pólu pro repro.
Potřebuji to zapojit na vstup zesilovače,ale ten má signálovou zem pouze jednu.Moc prosím,poraďte ,pokud víte.Díky předem.
- Přílohy
-
datasheet.pdf- (151.66 KiB) Staženo 172 x