kolaps PC
Moderátor: Moderátoři
-
Návštěvník
kolaps PC
Zaměř se hlavně na zdroj, protože se mi zdá, že je min. jedna větev měkká- že napětí při zvětšení zátěže procáku klesá.
Pokud bude zdroj 100%ně OK, tak jedině základovka, ale o tom dost pochybuju.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
-
Návštěvník
metalgod píše:Nejspíš to bude hardwarová chyba.
Zaměř se hlavně na zdroj, protože se mi zdá, že je min. jedna větev měkká- že napětí při zvětšení zátěže procáku klesá.
A je nějakej způsob, jak ho 100% otestovat? třeba nějakej soft nebo tak, nebo ho budu muset vyměnit za novej a počkat jestli to bude OK nebo jestli se to bude opakovat.
-
Návštěvník
Anonym píše:metalgod píše:Nejspíš to bude hardwarová chyba.
A je nějakej způsob, jak ho 100% otestovat? třeba nějakej soft nebo tak, nebo ho budu muset vyměnit za novej a počkat jestli to bude OK nebo jestli se to bude opakovat.
Než Ti software zjistí, že Ti kleslo napětí, tak to budeš mít dávno mrtvý.
Vem si do pazour měřák, nejdřív za plnýho chodu PC zkontroluj 5V větev a pak ostatní větve (12V, ...).
EDIT: Ten hadr, cos vyhodil- co dělal?
Jen mě napadlo, že by moh bejt dobrej
— Winston Churchill
-
Návštěvník
metalgod píše:Anonym píše:metalgod píše:Nejspíš to bude hardwarová chyba.
Než Ti software zjistí, že Ti kleslo napětí, tak to budeš mít dávno vypnutý.
Vem si do pazour měřák, nejdřív za plnýho chodu PC zkontroluj 5V větev a pak ostatní větve (12V, ...).
Tak ho mám tedy vytáhnout z PC a proměřit ten nejdelší konektor? Najdo někde na netu schéma co by mělo být na jakém pinu za napětí?
-
Návštěvník
(0V) černá
(+12V) žlutá
(+5V) červená
(-5V) oranžová
(-12V) modrá
Takhle to je aspoň u AT zdroje, u ATX, kterej máš nejspíš i Ty to bude nejspíš podobný (ostatních barev si nevšímej- ty jsou teď pro Tebe irelevantní.
— Winston Churchill
Anonym píše:Ještě se bojím toho, když to budu měřit bez zátěže, tak že si mi neukáže případná chyba zdroje
Se zátěží měřit MUSÍŠ!!!
Nech na něm běžet ten PC- stačí Ti změřit +5V a +12V.
Už jsem to psal.
— Winston Churchill
-
Návštěvník
metalgod píše:Ale, u všech zdrojů to je stejný, né?
(0V) černá
(+12V) žlutá
(+5V) červená
(-5V) oranžová
(-12V) modrá
Takhle to je aspoň u AT zdroje, u ATX, kterej máš nejspíš i Ty to bude nejspíš podobný (ostatních barev si nevšímej- ty jsou teď pro Tebe irelevantní.
A mě v tomto případě bude zajímat (+5V) nebo (-5V)