Předvolby u RD/CD/MG přístroje SENCOR SPT410T
Moderátor: Moderátoři
Předvolby u RD/CD/MG přístroje SENCOR SPT410T
Takže můžete přístroj reklamovat a vrátit pro nefukčnost vlastnosti, která je popsána v návodu, a koupit se něco drahšího (snad lepšího).
Druhá cesta je dodělat si to, na co se výrobce "vykašlal". Sejměte spodní kryt (7 šroubků a vyjmout prutovou anténu drženou jedním šroubkem). Je nutno ještě odpájet přívod k prutové anténě a vyjmout konetorek od zdroje. Na tišťáku kousek vpravo od přepínače AC/DC je nezapojený pájecí ostrůvek, od kterého vede dlouhý spoj někam do středu desky. To je ten bod, kam se připojuje zálohovací baterie paměti předvoleb 3 V. Pokud si nejste jisti, uvolněte desku plošného spoje a ze strany součástek je u tohoto bodu napsáno +Ubat (jde to blbě nazvednout, snadnému zvednutí brání páčky přepínačů a distanční sloupek za jedním přepínačem a také je tam krátký pásek spojující desku s CD přehrávačem).
Nyní stačí udělat do originálního držáku zálohovací baterie kontakty a propojit + 3V s tím ostrůvkem a - 3 V s kostrou (např - pól od hlavní baterie). Já jsem si kontakty nevyráběl, ale za 10 Kč jsem koupil nové pouzderko na dvě AAA baterie, které jsem upevnil (doslova přidrátoval) na původní originální výlisek bez kontaktů. Pro jistotu (nemám schéma přístroje) jsem jsem při prvním připojení dal do série s + vodičem odpor 2k2, a pak jsem tam nechal ještě 470 ohmů. Je to ale asi zbytečné, ten napájecí bod to asi nevyžaduje.
A máte vystaráno, zálohování paměti předvoleb je zajištěno.