Vývojová deska s ATmegou

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
slav3k

Vývojová deska s ATmegou

#1 Příspěvek od slav3k »

Zdravím,

doporučil by mi někdo, nějaký (stačí klidně i návrh v eaglu) desky, s pouze vyvedenými piny + nějaká tlačítka, ledky, atd ? Bootloader je mi k ničemu, programuju ISP programátorem, stačí mi mít přehledně vyvedené piny na nějakou pinlištu + nějaká tlačítka ledky, popř staboš s napájením
nekmil

#2 Příspěvek od nekmil »

ARDUINO - u nás velmi drahé, vzhledem k tomu co to obsahuje.

Skutečný "luxus" za nevelké peníze:zde
Naposledy upravil(a) nekmil dne 28 zář 2013, 20:15, celkem upraveno 1 x.
frpr666

#3 Příspěvek od frpr666 »

Na ebay.com lze koupit arduino mega kolem 300,- free shipping. Made in China. Jinak jsou prodejci i na našem aukro.cz, kteří mají zboží skladem. :D
Hydrawerk

#4 Příspěvek od Hydrawerk »

petus
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od petus »

http://chiptron.petus.cz/articles.php?article_id=6

moje první vývojová deska, pokud bude zájem, najdu snad i podklady pro eagle :-)
Pokud něco chcete a neodpovídám,pošlete SZ :)
https://chiptron.cz - novinky ze světa elektro (Arduino, Raspberry Pi, ESP8266, STM32, ESP32...)
Peťus
slav3k

#6 Příspěvek od slav3k »

Díky za inspiraci :)
poprad

#7 Příspěvek od poprad »

Zdravím.
Já jsem si to vyřešil takto: vzal jsem si univerzální desku plošných spojů (takže není tŕeba DPS leptat) a navrhnul jsem univerzální vývojový nástroj s tŕemi pracovišti - třemi 40-pinovými paticemi s nulovou silou, resetovacím tlačítkem a vypínačem na každém pracovišti. Dále jsem tam umístil šest tlačítek, které jdou samostatně "naprogramovat" pomocí jumper-ú jako "z nuly do jedničky", "z jedničky do nuly" a "bez napětí".
Každý pin z patice je možné jumper-em spojit s LED diodou, anebo pomoci káblíků s jakýmkoli jiným pinem. Koupil jsem si k tomu takové ty kolíčky a udělal káblíky různé délky a barvy.
Mám tam vyvedené na několika pinech zem a +5V.
Dále tam mám na každém pracovišti konektor 10-pin a 6-pin pro SPI, přístupový body pro MISO,MOSI a SCK zběrnici.
Mám tak i dva tranzistory kdybych potŕeboval silnější odběr z pinu.
Všechno jsem zasadil do dřevěné krabice s víkem. A podařilo se mi sehnat interní zdroj ze staršího notebooku, který jsem pŕímo zabudoval do krabice. Tá krabice je pěkná, je to jako malý kufŕik.
Takto navrhnutý vývojový nástroj mi dává možnost připojit jakýkoli mikročip (anebo jiný obvod) a dokonce zkoušet i komunikaci mezi nimi. Navíc jsem si objednal z Pandatronu logický analyzátor za rozumnou cenu, takže budu mít přehled co se děje na pinech v čase.
V příloze posílám rozložení součástek pro lepší orientaci. Když bude zájem, pošlu i rozmístění součástek na DPS.
Přílohy
Doska.jpg
(192.73 KiB) Staženo 130 x
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“