Tak dnes som inštaloval Skype. Skoro 6 hodín. Staršia mašinka s procesorom 1,6GHz, Windows XP. Zo stránky skype som stiahol najnovšiu verziu, nainštaloval, a.... keď som to chcel spustiť, vyskočilo na mňa FATAL ERROR. Vravím si dobre, asi už nepodporuje starší hardware, odinštaluvávam. Zo stránky oldversion.com som stiahol verziu 5, nainštaloval, spustil, fungovala. Zrazu samo od seba že vraj inštaluje novšiu verziu, stornovať to nešlo. Samozrejme tá novšia bola tá nefunkčná. Zase odinštalovať. Znova inštalujem verziu 5, rýchlo v nastaveniach vypínam automatické aktualizácie. Už to neinštaluje, ale stále na mňa vyskakuje okno že je novšia verzia a či nainštalovať teraz, alebo pripomenúť neskôr, nikde sa to nedá vypnúť. Nervy v prdeli, odinštaluvávam. Sťahujem portable verziu. Divné je, že je to malý súbor, a ostatné si vraj nainštaluje z internetu. Bolo to tak. Po spustení ale zasa tá sprostosť s novou verziou. Mažem portable shit, hľadám nejakú ešte staršiu verziu. Inštalujem... zase otravuje že je novšia verzia, ... Všetko som odinštaloval, zmazal TEMP adresáre. Odpojil som internet, nainštaloval staršiu verziu, a.... to nieje možné! Zase! To sa niekde uložilo v PC že je novšia verzia?! Bez internetu to predsa nemohlo skontrolovať. Po dlhom čítaní diskusií a rôznych návodov som konečne našiel niečo funkčné, čo tie updaty definitívne vypne. Stačí v registroch vytvoriť "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Skype\Phone" a tam dword položku "DisableVersionCheck" s hodnotou "00000001". Je na to .reg súbor. Nainštaloval som verziu 3.8, lebo som sa dočítal, že je to posledná normálne použiteľná verzia.

Funguje to, nič sa neaktualizuje a neotravuje, aj videohovor funguje. Prikladám .zip s tým .reg súborom. Keby toto nastačilo na niektorú novšiu verziu, tak je tam aj skype.zip, v ňom je program, ktorý toho pridá/zmaže z registrov viac. Vraj sa dá použiť aj pridanie "127.0.0.1 download.skype.com" do súboru "hosts" v "C:\windows\system32\drivers\etc", ale to som neskúšal.