Kdo poradí ?

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
salora

To :Masar

#16 Příspěvek od salora »

No představ si ža tomu tak je,ano sám jsem tomu moc nevěřil protože jsem se tím už dlouhou dobu nezabýval ale od místních TV oprávářů mě to bylo potvrzeno takový je trend,tam abys věděl už totiž není v demodulační části žáden filtr SFE /ono tam něco je ale bez označ.,je tam pouze PAW filtr který je třeba vyměnit za PAW G2950M určený pro i pro Pal-DK a pomocí dálkače a servisního meny tam napráskat číselnou konfiguraci a řídíci procesor ti nastaví /změní/obslužné meny na danou normu.Dokonce je to u těchto šasi už tak že ani /dříve universálně používaný směšovač zvuku 5.5-6.5MHz tady nelze použít ale jde to upravit pouze touto zminovanou cestou.
geco

#17 Příspěvek od geco »

Podívej se na OP2 00001001 /00011000/ DK
masar

#18 Příspěvek od masar »

Máte pravdu, pánové. Svět běží jako bláznivý... :wink:

Pro vstup do SM zkus použít tohle:
1. přepnout do Main menu
2. na D.O. stisknout postupně: 4,7,2,5

A potom nastavit OP2 bit 4 na 1. Podle výsledku pak rozhodni, jest-li ještě provést výměnu PAV filtru. Ten stávající je pouze pro PAL B/G MONO.
TomasX

Re: To :Masar

#19 Příspěvek od TomasX »

salora píše:No představ si ža tomu tak je,ano sám jsem tomu moc nevěřil protože jsem se tím už dlouhou dobu nezabýval ale od místních TV oprávářů mě to bylo potvrzeno takový je trend,tam abys věděl už totiž není v demodulační části žáden filtr SFE /ono tam něco je ale bez označ.,je tam pouze PAW filtr který je třeba vyměnit za PAW G2950M určený pro i pro Pal-DK a pomocí dálkače a servisního meny tam napráskat číselnou konfiguraci a řídíci procesor ti nastaví /změní/obslužné meny na danou normu.Dokonce je to u těchto šasi už tak že ani /dříve universálně používaný směšovač zvuku 5.5-6.5MHz tady nelze použít ale jde to upravit pouze touto zminovanou cestou.

Není náhodou ten neoznačený filtr na výstupu video signálu z IO, aby nepronikal zvuk do videosignálu???
Procesor taky není všemocný ještě pár tranz., diod a kondiků mu pomáhá.
Machr jsme každý, ovšem vždy v oboru někoho druhého ...
salora

To:Masar

#20 Příspěvek od salora »

Div se světe,ono to jde,vyměnil jsem stávající PAW za DK/tz.G2950M/ a po zadání čísel pře D.O. které mi dnes sdělil jeden kolega z čech po mobilu ještě dřív než jsem si stačil přečíst tvůj navrhovaný postup /snad stejných čísel vysledovaných ze serv. manualu zvuk v Pal-DK jakožto i BG jede k mé spokojenosti a v ovl. meny tv nyní naskočil další řádek pro možnost provedení změny normy zvuku,tak jak je to ostatně i v samotném návodu.Nedovedu si však vysvětlit jak by si to člověk mohl sám bez ser. manuálu vycucat z prstu a provézt.
Děkuji pánové všem za příkladnou pomoc a ochotu kterou jste mi po dobu bádání prokazovali.
salora

servisní dokumentace Funai

#22 Příspěvek od salora »

Tak jsem se konečně dopracoval ke kýženým stránkám service Funai DE,ovšem příliš se v tom neorientuji je to vše v EN což nerozumím,navíc se tam nemohu dopracovat k S.M. mého modelu který tam není,je ovšem možné a pravděpodobné že je to vše pod řadou vestel AK30 ale nevím to přesně,je tam spousta modelů této řady.
ftp://funai.de/Public/CTV/
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“